HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates maakt doorstart in het nieuwe seizoen

Foto: Bob Prins

Amsterdam Pirates maakt doorstart in het nieuwe seizoen

Aan het einde van seizoen 2022 besloot hoofdsponsor L&D Support het aflopende contract niet te verlengen. Deze forse financiële aderlating bracht een aantal ingrijpende veranderingen in een stroomversnelling. 

De manager vertrok. Drie spelers uit de selectie van het Koninkrijksteam (Martis, de Blok en Groen) vertrokken naar Curaçao Neptunus; een vierde speler (Sams) vond in deze gebeurtenissen aanleiding zijn sportieve carrière te beëindigen. Tenslotte is er dan ook nog van enkele spelers niet duidelijk of zij het komende seizoen in het roster van de Amsterdammers zullen terugkeren.  
Wat ga je dan doen, als vereniging? Snel actie ondernemen! Er moet straks een nieuw team staan met een adequate coaching staf. 

In het nieuwe seizoen fungeert Mervin Gario als manager. Hij wordt ondersteund door een drietal coaches: Allan Hazel, Dirk van ’t Klooster en Eelco Jansen. 

foto: Henk Seppen (c) 2020

Veel jeugd rond drie routiniers 

Amsterdam Pirates heeft het geluk over voldoende potentieel aan kwaliteit te beschikken. Verschillende jonge spelers hebben samen in het Koninkrijksteam U23 gespeeld. Nu gaat het erom zo snel mogelijk voldoende Hoofdklasse-ervaring op te doen. 

Wij spreken met Roelie Henrique, een van de ervaren spelers die bleef, over zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen.

‘De beste van de rest’ 

‘Het is een goed uitgangspunt om de lat ook bij de doorstart hoog te leggen. De top-2 – HCAW en Curaçao Neptunus – is het komende jaar nog een maatje te groot. Maar ‘de beste van de rest’ moet haalbaar zijn. Dan kunnen we ons in de jaren erna weer richten op de Holland Series.’ 

European Champions Cup 

‘Komend seizoen hebben we nog een andere uitdaging: de European Champions Cup, waar we ons door de prima resultaten van vorig jaar voor hebben gekwalificeerd.’  

‘We gaan uiteraard ons uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten. Een klassering bij de eerste twee in de poule is dan al heel goed.” 

‘Resumerend verwacht ik dat wij met ons nieuwe team goed in staat zijn om de overige teams in de Hoofdklasse goed partij te geven.’ ‘Verrassingen?’ ‘Als het aan mij ligt, dan komen die er zeker.’ 

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse