Curaçao

Braves halen rugnummer 25 van Andruw Jones uit roulatie

Braves halen rugnummer 25 van Andruw Jones uit roulatie

De Atlanta Braves hebben op maandag aangekondigd dat het rugnummer 25 nooit meer door een speler van hun organisatie gedragen zal worden. Het is een eerbetoon aan de speler die met dit rugnummer de harten van de fans in Georgia stal: Andruw Jones.

Al in 1996, toen Jones nog maar 18 jaar oud was, maakte hij zijn debuut voor de Braves, die in dat seizoen de World Series bereikten. In Game 1 van die World Series werd Andruw Jones de eerste tiener en de jongste speler ooit die een homerun sloeg in de Fall Classic. Om het feest compleet te maken, sloeg hij er die wedstrijd gelijk nog een. Het leverde hem al snel de bijnaam ‘Curaçao Kid’ op.

Andruw zou tussen 1996 en 2007 twaalf seizoenen voor de Braves spelen, waarin hij .263 sloeg met 368 homeruns en 138 gestolen honken. Hij won tussen 1998 en 2007 tien keer op rij de Gold Glove als beste verdedigende outfielder van de National League. Daar voegde hij nog een Silver Slugger Award en vijf All-Star selecties aan toe.

In 2005 werd hij tweede in de MVP-stemming toen hij de National League aanvoerde met 51 homeruns en 128 RBI. Eerder werd al bekend dat Jones voor zijn prestaties geëerd werd doordat hij toegelaten werd tot de Atlanta Braves en de Georgia Sports Hall of Fame. Nu komt daar zijn ‘retired’ number nog bij. De volgende stap? Cooperstown. De National Baseball Hall of Fame. Dat zou volgend jaar januari al zover kunnen zijn. Hij heeft dan 75% van de stemmen van de stemgerechtigde schrijvers nodig.

Eerst zal hij in september gehuldigd worden in een ceremonie waarin zijn rugnummer officieel uit de roulatie wordt genomen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao