HB Hoofdklasse

HCAW en UVV winnen laatste toernooien, Olympia Haarlem wint Mastenbroek toernooi

HCAW en UVV winnen laatste toernooien, Olympia Haarlem wint Mastenbroek toernooi

Het oefenseizoen zit er bijna op. De Honkbal Hoofdklasse begint deze week weer, terwijl de Softbal Hoofdklasse een week later eindelijk weer van start gaat. Dit weekend werd er een aantal belangrijke oefentoernooien afgewerkt en werd er op het scherp van de snede gespeeld. HCAW en UVV wonnen de laatste oefentoernooien in aanloop naar de competitie, terwijl titelverdediger Olympia het Mastenbroek toernooi in Enschede won.

In Bussum verregende de eerste twee dagen van het Urbanustoernooi, maar op de koude, maar droge zondag kon er wel gespeeld worden. Er werd besloten om twee halve finales, een troostfinale en een finale te spelen. In de halve finales versloeg HCAW Twins Oosterhout met 8-2 en won Amsterdam Pirates verrassend met 2-1 van Curaçao Neptunus. De Rotterdammers herpakten zich en wonnen de troostfinale.

In de finale was regerend landskampioen HCAW met 4-1 te sterk voor Amsterdam en zo won het voor het tweede jaar op rij het Urbanustoernooi. Een goed voorteken voor de competitie?

Even verderop in Hoofddorp werd een ander toernooi gespeeld, waaraan Hoofdklassers Pioniers en UVV streden tegen onder meer twee Belgische topteams (Hoboken en Borgerhout) en ook Eerste Klassers Pioniers 2 en Sparks Haarlem. In de finale van het Frank Maduro toernooi stond nieuwkomer in de Hoofdklasse UVV tegenover het Belgische Borgerhout Squirrels, dat Hoofddorp Pioniers uitschakelde. UVV won de eerste editie van het toernooi dankzij een ruime 15-4 overwinning in de finale.

Mastenbroektoernooi

Bij de softbalsters stond één van de belangrijkste toernooien uit de voorbereiding op de competitie op het programma. In Enschede streden onder meer TTT, ROEF!, Neptunus, Olympia Haarlem, Amsterdam Pirates en Onze Gezellen om de titel van het Mastenbroek Toernooi.

Het Tsjechische Joudrs Praha bereikte in deze editie de finale, waarin uiteindelijk Olympia Haarlem met 12-0 te sterk was. Neptunus versloeg ROEF! met 13-7 in de troostfinale en pakte de derde plaats.

Op donderdag 6 april begint het Honkbal Hoofdklasse seizoen met Opening Night. Negen dagen later, op 15 april, start het seizoen in de Softbal Hoofdklasse. De softbalsters hebben nog één oefenweekend te gaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse