HB Hoofdklasse

HCAW coach Rombley: ‘In 2023 willen wij gewoon weer kampioen worden’

HCAW coach Rombley: ‘In 2023 willen wij gewoon weer kampioen worden’

In seizoen 2022 lukte het HCAW eindelijk de jarenlange hegemonie van Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus te doorbreken. Voor het eerst sinds 1998 kon er weer een landskampioenschap worden gevierd. Dat beviel zo goed, dat manager Danny Rombley niet lang hoefde na te denken over het einddoel van de vereniging voor het nieuwe seizoen: “In 2023 willen wij gewoon kampioen blijven.” “Maar, voegt hij er direct aan toe: kampioen worden is een hele opgave, maar kampioen blijven is nóg een tandje moeilijker. Dat is duidelijk, maar het team en ik zijn er klaar voor.” 

European Champions Cup 

“En niet alleen de nationale titel; we gaan dit jaar ook voor winst in de strijd om de European Champions Cup.” Op de vraag of de selectie daar wel breed genoeg voor is, komt een duidelijk antwoord. “Ja, met elkaar vinden wij dat het moet kunnen en dan gaan we er ook alles aan doen. Lukt het onverhoopt niet om de beker te winnen, dan leidt dat tot een enorme teleurstelling. Daar wil ik eigenlijk gewoon niet aan denken.” 

Meer publiek 

“Nu wij – samen met Amsterdam Pirates – het toernooi om de European Champions Cup organiseren, is dit eigenlijk hét moment om actie te ondernemen om meer publiek naar de tribunes te krijgen.  

Wij hebben het in Bussum nog redelijk goed voor elkaar, maar in veel speelsteden van ons honkbal valt de publieke belangstelling al jaren enorm tegen.  Daar moet toch iets aan kunnen worden gedaan? Organiseer evenementen, zorg voor muzikaal entertainment op de tribunes, zowel vóór de wedstrijd als tussen de innings door. Dat hoeft allemaal niet duur te zijn. En als je er dan ook voor zorgt dat de kennis van de sport op een speelse manier naar een hoger niveau wordt gebracht, dan gaat het meer leven bij het publiek. Je moet de mensen meer betrekken bij de sport. Dan blijven de grote toeschouwersaantallen niet beperkt tot de Honkbalweek. Er wordt ook in de Hoofdklasse goede sportkwaliteit geboden. Het is en blijft heel erg jammer, dat deze wedstrijden voor zo weinig publiek worden verspeeld.” 


Foto: © Martine van Wely

De start van het nieuwe seizoen 

Het eerste drieluik van de competitie wordt tussen donderdag 6 en zondag 9 april aanstaande verspeeld. HCAW speelt dan drie wedstrijden tegen Amsterdam Pirates. 

Donderdag 6 en zondag 9 april in de Rob Hoffmann Vallei.  Zaterdag 8 april vindt de wedstrijd plaats in Amsterdam op het Loek Loevendie Ballpark in Amsterdam. Alle wedstrijden van de Honkbal Hoofdklasse zie je uiteraard ook dit jaar live op Honkbalsoftbal.tv!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse