HB Hoofdklasse

Honkbal Hoofdklasse officieel van start

Foto: Alfred Cop

Honkbal Hoofdklasse officieel van start

Vanwege de regenval op donderdag, werd de Opening Day van de Honkbal Hoofdklasse verplaatst naar vrijdag. Zes van de negen teams kwamen in actie, UVV en RCH-Pinguïns halen hun wedstrijd in op 11 april en Twins Oosterhout heeft vrij in de eerste speelronde.

Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim

Een goede start op de heuvel voor Nick Boxelaar hielp DSS/Kinheim naar verschillende kansen vroeg in de wedstrijd. Daar waar de Haarlemse ploeg drie honkslagen wist te slaan in de eerste inning, duurde het voor Neptunus tot de zesde voor de eerste honkslag op het scorebord kwam te staan. Na een lead-off walk voor Christian Diaz, wist Enrique Halma de eerste Rotterdamse honkslag te noteren. Diaz kon scoren op een velders keus van Rayshelon Carolina en een tweehonkslag van Dwayne Kemp scoorde nog drie punten voor Neptunus. Hiermee stond de thuisploeg met 4-0 voor na zes innings.

De Haarlemse slagploeg kon weinig grip krijgen op het werpen van reliever Ryan Huntington. Hij verving Tom de Blok (4 IP, 4 H, 0 R, 3 BB, 5 SO) bij Neptunus. Huntington kreeg in vijf innings slechts drie honkslagen tegen en gooide maar liefst zeven maal drie slag.

Daar waar de Haarlemmers moeite hadden om te scoren, scoorden de Rotterdammers in de achtste inning nog drie runs. Een sacrifice fly van Arthur Bonevacia en een 2-RBI single van Junior Martina brachten de laatste drie runs van de wedstrijd binnen. Neptunus won de seizoensopener met 7-0, Ryan Huntington verdiende op de heuvel de winst.

Box score

HCAW – Amsterdam Pirates

Net als in Rotterdam, leek er in Bussum ook lange tijd een no-hitter aan te komen. In Bussum was het Kaj Timmermans die de Amsterdamse slagploeg goed in bedwang hield. Met een uit in de achtste inning wist Kenny Berkenbosch einde te maken aan een stukje historie. Desondanks een goede dag op de heuvel voor Timmermans. Hij gooide 7.1 innings, waarin hij slechts één honkslag tegen kreeg en zes keer drie slag gooide. Zijn opvolgers, Jasper Elfrink en Sedley Karel wisten beiden ook de nul te houden.

Aanvallend brak HCAW door in de zesde inning. Victor Draijer begon de inning met vier wijd, hij bereikte het tweede honk door een sacrifice bunt van Jeandro Tromp. Draijer verplaatste naar het derde honk door een honkslag van Delano Selassa. Quintin de Cuba kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd. Hierna kreeg Kevin Dirksen ook vier wijd, dit maal echter niet opzettelijk, de 1-0 wist daardoor te scoren. Een RBI single van Shurman Marlin volgde. Julian Goins zette de kers op de taart met een 3-RBI double richting het linksveld. Hiermee nam HCAW een 5-0 voorsprong, dit zou uiteindelijk ook de einduitslag zijn in Bussum.

Box score

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Na twee shutouts in Rotterdam en Bussum, was dat in Hoofddorp absoluut niet het geval. De wedstrijd tussen Quick en Pioniers ging lang heen en weer. In de eerste inning nam Quick meteen een 0-2 voorsprong na back-to-back RBI doubles van Ibrahin Redan en Marvin Jakobus. Een inning later scoorde Pioniers voor het eerst, op een velders keus van Daniel Heiligers kon Vincent Mevissen scoren. Mevissen kwam op het honk door een tweehonkslag.

Een slagbeurt later werd de eerste homerun van de het seizoen geslagen door Joshbert Ponte, de korte stop van Quick sloeg de bal diep richting het rechtsveld. Daan Terstall volgde niet veel later ook met een homerun. In de tweede helft van de derde inning trok Terstall met deze bal over de hekken de score gelijk op 3-3. Nadat Quick een 3-5 voorsprong nam, wist de thuisploeg in de zevende slagbeurt voor het een voorsprong te nemen. Vier runs werden er gescoord, mede dankzij honkslagen van Terrance Heemskerk, Duncan Beljaards en Vincent Mevissen. Deze voorsprong werd vast gehouden, beide teams wisten nog te scoren, waardoor de einduitslag 10-6 was in Hoofddorp.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse