Honkbal

Chadwick Tromp keert terug in Major League

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Chadwick Tromp keert terug in Major League

De Atlanta Braves hebben dit weekend Chadwick Tromp opgeroepen naar de hoofdmacht. De Arubaanse catcher begon het seizoen in Triple-A, maar één van hun Major League catchers raakte geblesseerd en Tromp is de eerstvolgende catcher in de pikorde van de organisatie.

Travis D’Arnaud, de backup catcher van Sean Murphy, is door de Braves op de Injured List geplaatst met verschijnselen die passen bij een hersenschudding. Voor dit soort blessures heeft Major League Baseball de 7-Day Injured List in het leven geroepen. Spelers die na zeven dagen de zogenaamde ‘concussion test’ doorstaan, kunnen weer geactiveerd worden.

De Braves nemen geen risico met D’Arnaud, omdat hij in het verleden al vaker hersenschuddingen gehad heeft. Deze keer onstond de hersenschudding na een botsing op de thuisplaat met honkloper Roughned Odor.

Tromp, die in Triple-A tot nu toe .294 sloeg, is dus opgeroepen en zal als backup van Murphy fungeren. Hij kwam op zondag nog niet in actie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal