HB Hoofdklasse

Pirates en Quick behalen eerste overwinningen, Neptunus wint gemakkelijk

Foto: Robert Bos

Pirates en Quick behalen eerste overwinningen, Neptunus wint gemakkelijk

Op donderdagavond vonden er drie wedstrijden plaats in de Honkbal Hoofdklasse. HCAW heeft vrij deze speelronde en de wedstrijd tussen Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers werd naar vrijdag verplaatst.

Curaçao NeptunusRCH-Pinguïns

In Rotterdam was de thuisploeg dominant en duurde het slechts zeven innings voor er een einde kwam aan de wedstrijd. Tom de Blok, de startende werper voor Neptunus, kreeg in vijf innings slechts twee honkslagen tegen, daarnaast gooide hij één keer vier wijd en tien maal drie slag. Zijn opvolgers waren Ryan Huntington (1 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 1 SO) en Mike Groen (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 1 SO).

De thuisploeg kwam in de eerste inning al op voorsprong, Stijn van der Meer kwam op het honk door vier wijd, verplaatste naar het tweede honk op een fly out van Roger Bernadina en scoorde even later op een honkslag van Dwayne Kemp.

Een inning later was het weer raak. Een lead-off single van Christian Diaz werd gevolgd door back-to-back doubles van Sheadion Jamanika en Enrique Hatma, hiermee kwam de score op 3-0 in Rotterdam.

In de vierde inning werd er maar liefst zeven keer gescoord door de ploeg van coach Greg Muller. Onder meer zes honkslagen, waaronder doubles van Stijn van der Meer en John Polonius hielpen deze rally op gang voor de Rotterdammers. Een inning later werd er nog een keer gescoord, hierdoor zou de score 11-0 zou worden. Dit bleef de stand in Rotterdam, na zeven innings kon Neptunus de vierde overwinning van het jaar vieren.

Box score

Quick AmersfoortUVV

Ook in Amersfoort werd er veel gescoord. Na drie innings was de score 7-3 tussen Quick en UVV. Voor Quick kwamen de RBIs van Pascal Zegwaard, Kai Berkel (2-run homerun), Ibrahin Redan en Joshbert Ponte. Voor UVV kwamen de RBIs van Etienne van Tielraden en Quin Cotton (2-run homerun) in de eerste drie innings.

UVV scoorde weer in de zevende inning, een 2-RBI single van J’mar Calliste kwam echter iets te laat. Quick had na zes innings een 9-3 voorsprong. De voorsprong van Quick groeide in de tweede helft van de zevende inning toen er vijf runs werden gescoord. Honkslagen van Joshbert Ponte, Pascal Zegwaard, Marvin Jakobus en Irving Redan deden UVV de das om. Na zeven innings was de score 14-6 in Amersfoort.

Een inning later werd de wedstrijd beëindigd wegens de curfew regel. Hiermee behaalde de heren uit Amersfoort hun eerste overwinning van het jaar. Voor Quick was de grote man aan slag Pascal Zegwaard, hij sloeg vier honkslagen in vijf slagbeurten en sloeg twee punten binnen.

Box score

DSS/KinheimAmsterdam Pirates

De derde wedstrijd van de avond vond plaats in het Pim Mulier Stadion in Haarlem. Amsterdam Pirates nam in de derde inning een 0-2 voorsprong. Een lead-off double van Jorrit Penseel werd gevolgd door een honkslag van Jason Jakobus. Met honklopers op het eerste en derde honk bracht Alex Madera het eerste punt binnen met een velders keus. Met volle honken kreeg Oliver van der Wijst geraakt werper, waardoor het tweede Amsterdamse punt scoorde.

Een slagbeurt later, begon Roelie Henrique met een driehonkslag, hij scoorde later in de inning terwijl er een dubbelspel werd gedraaid door de Haarlemse verdediging.

In de zesde inning raakten de honken vol voor Amsterdam, twee maal vier wijd en een geraakt werper waren hier de oorzaak van. Een honkslag van Alex Madera bracht het vierde Amsterdamse punt binnen. De Pirates scoorden nogmaals in de zevende inning.

DSS/Kinheim scoorde voor het eerst in de achtste inning, maar het mocht niet baten. De thuisploeg moest in de negende inning nog een run incasseren. De einduitslag in Haarlem was 1-6. Hiermee behaalde ook de Pirates hun eerste overwinning van het jaar.

Box score

Vanavond zullen Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers het veld betreden in Hoofddorp. Dit zal de eerste competitiewedstrijd zijn voor Twins. De ploeg uit Oosterhout zal met een verjongde selectie het Hoofdklasse seizoen betreden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse