HB Hoofdklasse

Ook Twins behaalt eerste overwinning van het jaar

Foto: Louie Jay Sienders

Ook Twins behaalt eerste overwinning van het jaar

Op donderdag kon er in Hoofddorp niet gespeeld worden. De wedstrijd tussen Hoofddorp Pioniers en Twins Oosterhout werd verplaatst naar vrijdagavond. Lang leek het erop dat Pioniers er met de overwinning van door zou gaan, maar Twins had de langste adem.

In de derde inning opende de thuisploeg de score. Vier wijd voor Terrance Heemskerk werd gevolgd door honkslagen van Duncan Beljaards en Daan Terstall. Op de honkslag van Terstall kon Heemskerk de 1-0 scoren. Een slagbeurt later verdubbelde de ploeg van Jasper de Jong zijn voorsprong. Jack van Gorkum en Max Vonk kwamen beide op het honk door veldfouten. Een honkslag van Miquel Willem zorgde voor de 2-0.

Twins scoorde voor het eerst in de vijfde inning. De honken liepen vol door vier wijd, geraakt werper en een veldfout, voordat Yurdion Martie met een honkslag door het midden het eerste Oosterhoutse punt binnen bracht.

De score werd gelijk gebracht in de zevende inning. Na een lead-off walk werd Sem Lauf (6 IP, 5 H, 2 R, 1 ER, 4 BB, 3 SO) op de heuvel vervangen door Kaien Oukes (2 IP, 2 H, 0 R, 1 BB, 2 SO). De schade werd beperkt, maar Onne van Gool die op het honk kwam door vier wijd kon scoren op wederom een RBI single van Yurdion Martie. Een gelijke stand na zeven innings zorgde voor een spannende wedstrijd.

In de negende inning sloeg de Oosterhoutse slagploeg toe op het werpen van closer Nick Loos. Een honkslag van Marnix Ruben begon de rally, Railison Bentura kreeg vier wijd en met nog een honkslag van Yurdion Martie raakte de honken vol. Ruben kon scoren op een wilde worp. Niet veel later sloeg Luuk Bun de bal hoog richting het linksveld, deze bal werd echter niet goed verwerkt. Hierdoor scoorde er nog twee runs. In de tweede helft van de negende slagbeurt kon Pioniers niks meer creëren, hiermee behaalde de ploeg uit Oosterhout zijn eerste overwinning van het jaar.

Voor Twins waren de werpers Koen Postelmans en Terrence Garcia. Postelmans gooide zes innings, waarin hij vijf honkslagen en twee runs (één verdiend) tegen kreeg. Hij gooide drie maal vier wijd en vijf keer drie slag. Garcia verdiende de win, hij gooide drie innings. Hierin kreeg hij twee honkslagen en één verdiend punt tegen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse