HB Hoofdklasse

Ook UVV behaalt eerste overwinning in inhaalwedstrijd

Foto: Henk Vork

Ook UVV behaalt eerste overwinning in inhaalwedstrijd

De donderdagwedstrijd tussen UVV en RCH-Pinguïns van de eerste speelronde werd verregend, dinsdag 18 april werd uiteindelijk de inhaaldatum. In een wedstrijd die tot het einde spannend bleef, trokken de bezoekers uit Utrecht aan het langste eind.

In de tweede inning werd er door beide teams gescoord. Voor UVV waren het honkslagen van Stefan Kuipers en Lucas Bekker die de inning begonnen. Kuipers kon scoren wanneer Etienne van Tielraden de bal in een dubbelspel sloeg. Bij RCH was het een lead-off single van Denzel Brooks, die na een gestolen honk en een wilde worp op het derde honk stond. Vanaf hier kon hij scoren op de honkslag van Thomas Kwakernaak.

Met twee uit in de derde inning, begon er een belangrijke inning voor UVV. Quin Cotton kwam op het honk door een veldfout, gevolgd door een single van Jorge Espinal. J’mar Calliste kwam ook op het honk door een fout in de Heemsteedse defensie. Nog een honkslag van Stefan Kuipers volgde en ook werd er nog tweemaal vier wijd gegooid. Uiteindelijk scoorden de Utrechtenaren drie keer in de derde inning.

Ook in de vijfde inning werd er veel gescoord. Twee runs voor UVV, door een combinatie van honkslagen, vier wijd en geraakt werpers. RCH antwoorde meteen met drie runs in de tweede helft van de inning en kwam zo terug in de wedstrijd. Luis Gonzalez Garay begon de inning met een double, hij kon in de volgende at-bat scoren toen Daan Groenewoud op het honk kwam door een veldfout. Door een honkslag van Jeldwin Orman en een hit by pitch voor Jesse Aussems liepen de honken vol. Wederom werd er een fout gemaakt in de Utrechtse defensie, dit keer scoorden er twee runs.

Na vijf innings was de score 4-6 voor UVV. In de zevende slagbeurt kwam de ploeg uit Heemstede weer een stukje dichterbij. Met twee uit bereikte Denzel Brooks het derde honk door een fout van de Utrechtse derde honkman. Hij werd binnengeslagen door Thomas Kwakernaak die een honkslag sloeg.

Een inning later scoorden de bezoekers nog twee insurance runs. RBI singles van Stefan Kuipers en Lucas Bekker brachten de score naar 5-8. Dit bleef de score, aangezien de wedstrijd na acht innings werd beëindigd wegens de curfew regel. Hiermee is de eerste overwinning van UVV, sinds haar rentree in de Hoofdklasse, een feit. DSS/Kinheim is nu het enige team dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen.

De winnende pitcher was Aaron Isenia, hij gooide vijf innings, hierin kreeg hij vijf honkslagen en vier runs tegen (waarvan één verdiend). Hij gooide drie keer vier wijd en vijf strikeouts. Zijn opvolger, Jurjen van Zijl, verdiende de save na drie innings op de heuvel. Hij kreeg drie honkslagen tegen, moest één onverdiend punt toelaten en gooide één strikeout.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse