HB Hoofdklasse

Twee no-hitters in Honkbal Hoofdklasse, Huijer en DSS/Kinheim

Foto: Alfred Cop

Twee no-hitters in Honkbal Hoofdklasse, Huijer en DSS/Kinheim

Een unicum, twee no-hitters in de eerste wedstrijden van de derde speelronde in de Honkbal Hoofdklasse. Neptunus, Pirates en HCAW wonnen met grote cijfers en de mannen van DSS/Kinheim haalden hun eerste overwinning van het jaar binnen.

HCAW – Quick Amersfoort

Eén keer vier wijd stond er tussen Lars Huijer en een perfect game, desondanks wist hij geen honkslag tegen te krijgen van Quick. Hiermee hielp Huijer zijn ploeg naar nog een overwinning en bewees hij ook nog eens waarom hij één van de beste werpers van de Hoofdklasse is. In zeven innings (mercy rule) gooide Huijer één keer vier wijd en negen keer drie slag, zijn veld was foutloos en uiteraard werden er geen honkslagen geslagen.

HCAW nam gedurende de eerste paar innings al een voorsprong in ging met een 4-0 voorsprong de zevende inning in. In deze slagbeurt barstten de Bussummers los. Maar liefst zes keer werd er gescoord. Een tweehonkslag van Victor Draijer werd gevolgd door een hit van Jeandro Tromp. Toen kwamen er problemen op de heuvel. Quintin de Cuba, Kevin Dirksen en Shurman Marlin kregen achter elkaar vier wijd. Inmiddels was het 6-0. Op een tweehonkslag van Bob van der Meer scoorden er nog twee runs. Na een schijn en een wilde worp, scoorde het tiende punt voor HCAW en was de wedstrijd klaar na zeven innings, wegens de mercy rule.

Box score

RCH-Pinguïns DSS/Kinheim

Ook in Heemstede vond een no-hitter plaats, overigens zou de score dat niet suggereren. DSS/Kinheim won namelijk met 4-12.

In de zesde inning ging het voor DSS/Kinheim even mis op de heuvel. Martijn Schoonderwoerd, de startende werper was tot dusver dominant, maar raakte de controle kwijt. Tweemaal vier wijd, gevolgd door een velders keus en nog een vrije loop door vier wijd waren het gevolg. Schoonderwoerd werd vervangen door Ben Neijndorff, ook hij had wat moeite met het gooien van slag. Zijn eerste slagman werd geraakt, de tweede kreeg vier wijd, een groundout volgde. Desondanks werd Neijndorff vervangen. Mathijs Oosterbeek kwam in de wedstrijd en gooide de wedstrijd op slot. Na acht innings (curfew) stonden er vier runs, maar nog steeds geen hits op het scorebord voor RCH. Een combined no-hitter van Martijn Schoonderwoerd, Ben Neijndorff en Mathijs Oosterbeek dus!

Bij de Haarlemmers hadden Nick Hofer, Urving Kemp en Amarensio Franka allemaal twee honkslagen. Hofer had ook twee binnengeslagen punten, net zoals Sem Kuijper. Deze goede dag aan slag, samengevoegd met het limiteren van honkslagen waren het recept voor DSS/Kinheim om ook hun eerste wedstrijd van het jaar te winnen.

Box score

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

In Rotterdam had Neptunus weinig moeite met de jonge ploeg uit Hoofddorp. De pitching staff van Gregory Muller wist Pioniers te limiteren tot twee honkslagen en aan slag wist Neptunus in zes verschillende innings een punt binnen te brengen.

De score werd geopend in de derde inning, Rayshelon Carolina kreeg geraakt werper, hij kon in de volgende at bat verschuiven naar het derde honk door een doorgeschoten bal. Het duurde niet lang voordat hij kon scoren op een groundout van Stijn van der Meer. Een inning later bracht Neptunus nog twee punten binnen. John Polonius begon de inning met een double, hij sneuvelde later op de honken. Dwayne Kemp kwam op het honk via een hit by pitch en scoorde later, nadat Christian Diaz met velders keus op het honk kwam. Diaz kon zelf ook scoren, hij werd binnengeslagen door Sheadion Jamanika met een honkslag.

In zowel de vijfde als zesde inning kwamen de RBIs van Stijn van der Meer. Eerst was het een honkslag waarop Rayshelon Carolina scoorde, een slagbeurt later was het een sacrifice fly die Christian Diaz binnen bracht. In de zevende inning scoorde Dwayne Kemp, die drie honkslagen had op deze donderdagavond, via een sacrifice fly van Enrique Hatma. Een inning later werd er nog twee keer gescoord, ditmaal met hulp van controleproblemen op de heuvel bij Hoofddorp.

Pioniers scoorde één keer, waarmee de stand in Rotterdam 8-1 was na negen innings. Hiermee blijft Neptunus ongeslagen en valt Hoofddorp onder de .500 lijn met een win-loss record van 3-4.

Box score

Twins Oosterhout – Amsterdam Pirates

Een vroege voorsprong van Pirates kwam nooit in gevaar. De Amsterdammers kwamen in de eerste slagbeurt al meteen op voorsprong. Duco Nuijten kwam op het honk met een honkslag door het midden. Hij kon op zijn gemak scoren, aangezien Denzel Richardson de bal over de Oosterhoutse hekken sloeg voor een 2-run homerun.

In de derde inning werd er weer twee keer gescoord, mede dankzij een RBI single van Jorrit Penseel. Penseel scoorde zelf in de zesde slagbeurt nadat hij op het honk kwam door nog een honkslag. Hij werd later binnengeslagen op een grondbal van Duco Nuijten. Ook in de zevende inning werd er weer gescoord door Amsterdam. Eén van de RBIs kwam van Jason Jakobus. De stand was inmiddels 0-7 in Oosterhout.

De Amsterdamse pitchers, Sven van de Sanden (W, 6 IP, 4 H, 0 R, 2 BB, 5 SO), Benjamin Meyer (2 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 4 SO) en Finn Kragt (1 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 3 SO) kwamen nooit in de problemen. Desondanks besloten de Amsterdammers om er in de negende inning nog wat runs aan toe te voegen. Tweehonkslagen van Roelie Henrique, Denzel Richardson en Alex Madera stonden aan het begin van deze 4-run inning. Uiteindelijk won Pirates met 0-11.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse