HB Hoofdklasse

Ondanks regen, toch veel actie in Honkbal Hoofdklasse

Foto: Henk Vork

Ondanks regen, toch veel actie in Honkbal Hoofdklasse

Regen speelde dit weekend een grote rol in de Hoofdklasse, niet alle wedstrijden konden gespeeld worden en sommigen moesten later beginnen. Op maandag en dinsdag worden er nog drie wedstrijden gespeeld, hier vindt u de verslagen van de wedstrijden die wel gespeeld konden worden op zaterdag en zondag

Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus

De afgelastte wedstrijd van zaterdag wordt op maandag ingehaald, maar op zondag kon er wel gespeeld worden. Al snel leek Neptunus in eigen huis de sterkere partij, na zeven innings was de winnaar bepaald. Voor Neptunus waren Shairon Martis en Aaron de Groot een maatje te groot voor de jonge slagploeg van Pioniers. Martis gooide zes innings met vijf honkslagen tegen en zeven strikeouts. De Groot kreeg geen hits tegen en gooide twee keer drie slag.

Aan slag voor Neptunus begon Arthur Bonevacia in de eerste inning sterk. Met John Polonius en Rogear Bernadina op de honken (beiden vier wijd), joeg Bonevacia de bal over de hekken voor een 3-run homerun. Een inning later kon Enrique Hatma (single) scoren na een foutieve pickoff, later scoorde ook Rayshelon Carolina op een RBI single van Stijn van der Meer. In de vijfde inning werd de voorsprong van Neptunus vergoot naar 7-0. Met twee uit in de zesde slagbeurt werd er nog vijf keer gescoord door de Rotterdammers. RBIs kwamen van Arthur Bonevacia (single), Christian Diaz (double), Enrique Hatma (double) en Rayshelon Carolina (single). Hiermee werd de eindstand bepaald op 12-0.

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – HCAW

Quick en HCAW zullen op maandag de wedstrijd van zaterdag moeten inhalen. Op zondag was de pitching staff van HCAW weer dominant, zoals we inmiddels gewend zijn. Dennis Burgersdijk, Sedley Karel en Nick Keur kregen samen op vier honkslagen, geen punten tegen en gooiden twaalf strikeouts.

HCAW kwam in de vierde inning op voorsprong. Jeandro Tromp sloeg met één uit een honkslag, stal later het tweede honk en kon naar het derde honk op een wilde worp. Vier wijd voor Quintin de Cuba en een infield single van Kevin Dirksen zorgden voor volle honken. Op een doorgeschoten bal kon de 1-0 scoren. Het tweede punt voor de mannen van coach Danny Rombley volgden een inning later. Jeandro Tromp sloeg met een honkslag, Delano Selassa binnen.

Twee innings later werd de Bussumse voorsprong verdubbeld. Victor Draijer kwam op het honk met een tweehonkslag en scoorde op een RBI single van Jeandro Tromp. Dit was de derde honkslag van de middag voor Tromp. De buitenvelder kon later zelf ook de 4-0 scoren toen hij werd binnengeslagen door Shurman Marlin. De Amersfoortse aanval kon weinig inbrengen op de pitching van HCAW, de einduitslag in Bussum was 4-0.

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – Amsterdam Pirates

Een verlate start in Amsterdam, vanwege de regen, stond niet in de weg van een spannende wedstrijd tussen Twins en Pirates op zaterdag. Twins kwam in de eerste inning al op voorsprong. Marnix Ruben begon de wedstrijd met een lead-off single. Hij scoorde met twee uit op een doorgeschoten bal.

Een inning later scoorde Amsterdam de gelijkmaker. Alex Madera kwam op het honk door vier wijd, stool het tweede honk en verplaatste naar drie op een groundout van Kenny Berkenbosch. Madera scoorde op een sacrifice fly van Oliver van der Wijst.

In de vijfde inning nam Twins de voorsprong weer in handen na een 2-RBI single van Luuk Bun. Deze voorsprong hield echter niet lang stand. In de tweede helft van de inning scoorde Pirates vier keer. RBIs kwamen van Denzel Richardson (single), Oliver van der Wijst (sacrifice fly). Beide teams scoorden nog één keer, waarmee de eindstand op zaterdag 6-4 was in het voordeel van Pirates.

Box score (zaterdag)

Op zondag kon er in Oosterhout niet gespeeld worden, deze wedstrijd wordt op dinsdag ingehaald op Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout.

RCH-Pinguïns – DSS/Kinheim

Op zaterdag was het veld van DSS/Kinheim ook nog te herstellen van de regen, om 16:00 uur werd er begonnen met de wedstrijd tussen RCH en de ploeg van Etienne Meijer.

In de tweede inning nam RCH een solide voorsprong. Drie runs werden er gescoord, mede dankzij honkslagen van Luis Gonzalez Garay, Geoffrey Verhoef, Tijani Dunlop (RBI) en Raul Jacobs (RBI). Een 0-3 voorsprong met Juan Carlos Sulbaran op de heuvel was een goed vooruitzicht voor Joshua Zara en zijn team. De thuisploeg scoorde in de tweede helft van de inning één punt, na een lead-off double van Sem Kuijper. Hij verschoof naar het derde honk op een wilde worp voordat zijn broer Donny Kuijper hem binnensloeg met een groundout.

In de zesde inning werd de Heemsteedse voorsprong vergroot naar 1-4, de mannen uit Haarlem kwamen een slagbeurt later weer helemaal terug in de wedstrijd. Sulbaran was inmiddels vervangen door Mike van den Berg en DSS/Kinheim profiteerde meteen. Urving Kemp sloeg een honkslag, Sem Kuijper werd geraakt en ook Donny Kuijper sloeg een honkslag waarop Kemp kon scoren. Jesse van den Berg sloeg later in de inning ook een honkslag waarop gescoord kon worden. De score was nu 3-4 in Haarlem. In de laatste twee innings vergrootte RCH de voorsprong naar 3-7. Chris Koeiman gooide voor RCH de laatste 2.1 innings, kreeg geen honkloper meer tegen en verdiende hiermee de save.

In de rubbermatch tussen RCH en DSS/Kinheim leek het lang een spannende wedstrijd te worden, totdat de Haarlemse slagploeg in de laatste drie innings op dreef kwam. De bezoekers uit Haarlem kwamen in de eerste inning op voorsprong, na een lead-off single van Nick Hofer. Hij verplaatste naar het tweede honk door stelen, bereikte het derde honk op een groundout en scoorde even later door een RBI groundout van Urving Kemp.

Na back-to-back-to-back singles van Mees Robberse, Matis Crouwel en Marcel Tolenaars liepen de honken vol in de vijfde inning voor DSS/Kinheim. Nick Hofer bracht met een sacrifice fly de 0-2 binnen, het derde punt voor de Haarlemmers scoorde na een honkslag van Jochem Koedijk. In de zesde slagbeurt scoorde RCH één run, maar dit was de enige aanval die de Heemstedenaren konden creëren.

De zevende inning was een grote voor DSS/Kinheim, maar liefst zes keer werd er gescoord. Mede dankzij honkslagen van Matis Crouwel, Marcel Tolenaars, Amarensio Franka, Nick Hofer, Urving Kemp, Sem Kuijper (double) en Donny Kuijper. In de laatste twee innings scoorden de bezoekers nog driemaal, waarmee de einduitslag op 1-12 kwam. Nick Hofer ging vier uit vijf in het slagperk, waarmee hij een belangrijke rol speelde voor DSS/Kinheim.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)        

De verslagen van de wedstrijden op maandag en dinsdag zullen woensdag worden geplaatst op honkbalsoftbal.nl, evenals een update van de stand in de Honkbal Hoofdklasse.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse