HB Hoofdklasse

Walk-off win voor Twins in inhaalwedstrijd

Foto: SayCheese Fotografie

Walk-off win voor Twins in inhaalwedstrijd

Op maandagavond betraden Pioniers en Neptunus het veld om een verregende wedstrijd van het weekend in te halen. Een dag later was het aan HCAW, Quick, Pirates en Twins om hun wedstrijden in te halen. De wedstrijd tussen Twins en Pirates eindigde in een walk-off.

Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus

De derde wedstrijd van de serie tussen Pioniers en Neptunus werd op maandagavond in Hoofddorp gespeeld. In de eerste twee innings wist de thuisploeg een voorsprong te nemen op het werpen van Kevin Kelly, maar later in de wedstrijd sloeg de ervaren slagploeg van coach Gregory Muller toe.

Neptunus opende de score in de eerste slagbeurt na tweehonkslagen van Stijn van der Meer en John Polonius. Pioniers wist in de tweede helft van de inning twee keer te scoren. Een double van Michael Dumitrescu werd gevolgd door honkslag van Daan Terstall en Duncan Beljaards. Hierdoor scoorde Dumitrescu de gelijkmaker. Na vier wijd voor Miquel Willem sloeg Vincent Mevissen met de honken vol een base hit waardoor Pioniers op voorsprong kwam.

Neptunus kwam op gelijke hoogte nadat Christian Diaz (double) werd binnengeslagen door Jayden Mohamed met een single. In de tweede helft van de inning nam de thuisploeg weer de voorsprong. Bodhi de Vreede kwam op het honk na een strikeout die eindigde met een wilde worp. Hij stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Duncan Beljaards.

In de vierde inning kwam Neptunus weer gelijk na een bases loaded walk. In de twee volgende slagbeurten van de Rotterdammers werd er gewerkt aan een onuitwisbare voorsprong. Drie runs in zowel de vijfde als zesde inning zorgden voor een 3-9 voorsprong. Veel vrije lopen door vier wijd waren hier de oorzaak van. In de achtste inning vergrote Neptunus de voorsprong naar 3-14. De thuisploeg scoorde nog twee keer in de tweede helft van de inning, maar het mocht niet baten. Met een score van 5-14 werd de wedstrijd na acht innings beëindigd wegens het bereiken van de curfew. Neptunus blijft met deze overwinning, ook na de derde speelronde nog ongeslagen.

Box score

Quick Amersfoort – HCAW

Voor de derde keer in de serie, was HCAW een maatje te groot voor de mannen van Quick. De Amersfoortse slagploeg kwam in acht innings tot slechts twee honkslagen. Nathan Diaby (4 IP, 2 H, 0 R, 5 BB, 4 SO), Jasper Elfrink (W, 2 IP, 0 H, 0 R, 1 BB, 3 SO) en Ruben Dekker (2 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 1 SO) stonden op de heuvel hun mannetje op dinsdagavond.

HCAW scoorde in de eerste twee innings twee runs. De 0-1 kwam na een honkslag van Delano Selassa, die kon scoren op een triple van Jeandro Tromp. In de tweede slagbeurt raakten de honken vol na honkslagen van Shurman Marlin, Jair van Borkulo en Max Draijer. Marlin scoorde de 0-2 op een sacrifice fly van Bob van der Meer.

In de zevende en achtste inning raakten de Bussumers pas echt op dreef, maar liefst twaalf keer werd er gescoord. Shurman Marlin bracht met een double drie punten binnen in de zevende slagbeurt. Een inning later was het onder meer een 2-RBI double van Max Draijer die bijdroeg aan deze 0-14 overwinning in Amersfoort. Delano Selassa, Jair van Borkulo en Max Draijer hadden allemaal drie honkslagen voor HCAW.

Box score

Twins Oosterhout – Amsterdam Pirates

Een kraker van een wedstrijd in Oosterhout, eindigde met een walk-off in de negende inning op dinsdagavond. De thuisploeg nam in de derde inning een 2-0 voorsprong. Na vier wijd voor Jerzy van Gool, een honkslag van Marnix Ruben en een sacrifice bunt van Railison Bentura, kreeg Yurdion Martie opzettelijk vier wijd. Hierdoor raakten de honken vol en was met één uit Luuk Bun aan slag. Bun sloeg met een honkslag richting het linksveld de eerste twee punten van de wedstrijd binnen.

Pirates antwoordde meteen, met een solo homerun van Kenny Berkenbosch in de vierde inning, waardoor de score 2-1 werd. In de achtste inning scoorde Pirates de gelijkmaker, met de honken vol wist Roelie Henrique (walk) te scoren op een wilde worp.

In de tweede helft van de negende inning was het een honkslag van Luuk Visser waarop het winnende punt kon scoren. Deze walk-off hit bracht Railison Bentura binnen, waarmee de score op 3-2 werd bepaald in Oosterhout.

Box score

Vanavond, begint de vierde speelronde van de Honkbal Hoofdklasse. De wedstrijden worden op woensdag gespeeld, aangezien het op donderdag Koningsdag is.

Dit is de stand in de Honkbal Hoofdklasse na de derde speelronde.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse