HB Hoofdklasse

Zwaarbevochten overwinning Pioniers, top drie wint met ruime cijfers

Foto: MvW.Fotografie

Zwaarbevochten overwinning Pioniers, top drie wint met ruime cijfers

Op woensdagavond begon de vierde speelronde van de Honkbal Hoofdklasse. Een dag eerder dan normaal, aangezien het vandaag Koningsdag is. Drie wedstrijden eindigden in een blow-out, Pioniers en UVV speelden een spannende wedstrijd. DSS/Kinheim heeft deze week vrij.

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

Een complete game shutout van Tom de Blok hielp Neptunus goed op weg richting een ruime overwinning in Oosterhout. De Blok kreeg in zeven innings slechts twee honkslagen tegen en gooide acht keer drie slag. Op aanvallend gebied hadden de bezoekers uit Rotterdam de smaak ook goed te pakken, maar liefst dertien honkslagen werden er geslagen. Rogear Bernadina tekende voor vier van de dertien hits, hij ging vier uit vijf, met twee gescoorde punten.

In de eerste slagbeurt kwam Neptunus al rap op voorsprong. Een honkslag van Bernadina werd gevolgd door een double van Dwayne Kemp. Op een groundout van Arthur Bonevacia scoorde Bernadina de 0-1. Niet veel later bracht Christian Diaz de score op 0-3 met een 2-run homerun richting het rechtsveld.

De Neptuniaanse voorsprong bleef groeien, mede dankzij een solo homerun van Dwayne Kemp om de vijfde inning te beginnen. Een inning later was Sheadion Jamanika productief met een 2-RBI single om de score op 0-9 te brengen. Uiteindelijk werd het 0-10 in de zevende inning, dit was de einduitslag in Oosterhout.

Box score

Amsterdam Pirates – Quick Amersfoort

Ook in Amsterdam waren er maar zeven innings nodig om een winnaar te bepalen. Sven van de Sanden kreeg op de heuvel voor Pirates slechts vier honkslagen en twee runs (één earned) tegen. Net als De Blok, gooide Van de Sanden ook acht strikeouts. Aan slag hadden de Amsterdammers weinig moeite met de pitching van Quick. Denzel Richardson ging vier uit vijf, met vier runs en vier RBIs. Ook Roelie Henrique, Alex Madera en Oliver van der Wijst hadden een goede dag in het slagperk, zij sloegen allen drie honkslagen.

Pirates kwam in de eerste inning op voorsprong, Henrique begon de slagbeurt met een honkslag en scoorde later op een RBI single van Richardson. In de derde inning pakte Quick de voorsprong. Drie honkslagen, waaronder een lead-off double van Luca Muller waren hier de oorzaak van. Hierna kreeg de slagploeg van coach Mervin Gario de smaak te pakken. De voorsprong kwam weer in Amsterdamse handen in de tweede helft van de derde inning en deze bleef gedurende het verloop van de wedstrijd groeien.

Vier Amsterdamse punten in de zevende inning zorgden er voor dat Pirates met 12-2 voor kwam en hiermee werd de mercy rule bereikt.

Box score

RCH-Pinguïns – HCAW

Na zijn no-hitter van vorige week, was Lars Huijer ook deze week weer vrijwel onbespeelbaar. Eén honkslag moest hij toestaan in zeven innings op de heuvel. Zijn opvolgers, Sedley Karel en Nick Keur kregen beiden geen honkslagen tegen. Waar RCH tot één honkslag kwam, lukte dat HCAW vijftien keer. In de eerste inning was het Shurman Marlin die de Bussumers op voorsprong bracht met een RBI single. Een slagbeurt later scoorde de 0-2 op een honkslag van Victor Draijer. Marlin en Draijer voerde de slagploeg van HCAW aan, allebei hadden zij drie honkslagen.

In de zesde inning werd de voorsprong voor coach Danny Rombley en zijn team flink vergoot. De grote klap kwam van Victor Draijer. Hij bracht drie punten binnen toen hij de bal diep over het hek in het linksveld sloeg. Na negen innings was de score in Heemstede 0-9, een vrij makkelijke overwinning voor HCAW dus.

Box score

UVV – Hoofddorp Pioniers

Na drie redelijk eenzijdige wedstrijd, vond er op Sportpark de Paperclip in Utrecht wel een spannende pot plaats. De thuisploeg nam in de eerste inning een 1-0 voorsprong. Ryan Wheat kreeg vier wijd, Quin Cotton volgde met een honkslag. Beide honklopers schoven een honk op door stelen. Wheat kon later scoren op een doorgeschoten bal. Pioniers maakte de stand een slagbeurt later gelijk. Een lead-off walk voor Duncan Beljaards resulteerde in een run na een RBI single van Vincent Mevissen.

Tot de zesde inning bleef de stand op 1-1. In de tweede helft van zesde inning maakte UVV gebruik van wat controle problemen op de heuvel voor Hoofddorp. Met twee uit en Jorge Espinal op het tweede honk (honkslag, gestolen honk), volgde vier keer op rij vier wijd. Hiermee werd het 3-1 in Utrecht.

Pioniers wist één punt terug te pakken in de zevende inning. Jack van Gorkum werd geraakt, hij kon naar het tweede honk door een wilde worp en verschoof naar het derde honk op een honkslag van Andreas Meijer. Van Gorkum scoorde op een RBI groundout van Bodhi de Vreede.

Een goede achtste inning van de Hoofddorpse slagploeg resulteerde uiteindelijk in een overwinning voor de bezoekers. Vijf keer werd er gescoord, mede dankzij een 2-RBI single van Andreas Meijer. De einduitslag in Utrecht was 3-7 na acht innings, toen werd de curfew tijd bereikt.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse