Softbal

Softbalsters Koninkrijksteam staan voor belangrijke zomer

Foto: Grega Valancic

Softbalsters Koninkrijksteam staan voor belangrijke zomer

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands spelen deze zomer het WK Kwalificatietoernooi. De voorbereiding daarop is natuurlijk al lang begonnen, maar deze maand start ook een reeks oefenwedstrijden in aanloop naar het toernooi, met daarbij ook een groot aantal interlands in eigen land.

Zowel de Tsjechische als de Taiwanese selectie reist in voorbereiding op de World Cup Qualifier af naar Nederland om een reeks wedstrijden te spelen tegen het Koninkrijksteam. Deze maand al is Tsjechië de eerste tegenstander tijdens wedstrijden in Hoofddorp, Rotterdam en Soest op 22, 23 en 24 mei.

Een maand later komt het sterke Taiwan naar Nederland voor vijf interlands, die gespeeld worden tussen 21 en 27 juni in Enschede, Haarlem, Moergestel, Rijswijk en Houten. Hierna vertrekt Oranje naar Tsjechië om daar deel te nemen aan de Prague Softball Week, waar het naast opnieuw Tsjechië en Taiwan ook Australië tegenkomt.

Het einddoel voor deze zomer is uiteraard plaatsing voor het WK van 2024 en dat doel moet bewerkstelligd worden door in de top-2 te komen van Groep B van het WK Kwalificatietoernooi in Valencia in juli. De tegenstanders in Valencia zijn gastland Spanje, Cuba, Puerto Rico, Zuid-Afrika en China.

Er komt dus een belangrijke en spannende zomer aan en je hebt de kans om de speelsters van Team Kingdom of the Netherlands van heel dichtbij te bekijken op velden verspreid over het hele land. Moedig jij hen aan op weg naar het WK?

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal