Honkbal

Didi Gregorius tekent contract bij Algodoneros de Union Laguna in de Mexican League

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Didi Gregorius tekent contract bij Algodoneros de Union Laguna in de Mexican League

Korte stop Didi Gregorius heeft onderdak gevonden voor het seizoen 2023. De ervaren infielder, die jarenlang in de Major League uitkwam voor de Reds, Diamondbacks, Yankees en Phillies, speelt deze zomer in de Liga Mexicana de Beisbol. Hij tekent een contract bij de Algodoneros de Union Laguna.

Het wordt voor Gregorius de eerste kennismaking met het Mexicaanse honkbal. De competitie, waarin ook Ademar Rifaela en Wendell Floranus uitkomen, wordt ingeschat op Triple-A niveau. Het is bovendien een league waarin veel oud-Major Leaguers spelen.

Gregorius komt bij de ‘Katoentelers’ van Union Laguna bijvoorbeeld Jonathan Villar tegen, die net als Gregorius vorig seizoen nog in de Major League uitkwam. Gregorius werd richting het einde van het seizoen 2022 door zijn toenmalige werkgever, de Phillies, ontslagen en het lukte hem, ondanks deelname aan de World Baseball Classic, nog niet om een nieuw Major League contract in de wacht te slepen.

In Mexico kan hij werken aan een comeback. Hij komt er dus in elk geval Ademar Rifaela (Guerreros de Oaxaca) en Wendell Floranus (Tigres de Quintana Roo) tegen. Eerder speelden ook Roger Bernadina (2019) en Jair Jurrjens (2021) voor de Algodoneros de Liga Union.

Ademar Rifaela is het Mexicaanse seizoen goed begonnen, getuige ook deze extra inning homerun voor de Guerreros:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal