HB Hoofdklasse

Kraker tussen Neptunus en HCAW beslist in twaalfde inning

Foto: LineDrive Captures

Kraker tussen Neptunus en HCAW beslist in twaalfde inning

Vanwege de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei, werden de wedstrijden die normaliter op donderdag gespeeld worden deze week op woensdagavond gespeeld. Neptunus en HCAW speelden een rematch van de Holland Series 2022, in de twaalfde inning werd er pas een winnaar bepaald.

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Na een lastig weekend voor Twins tegen Neptunus, waar een gelijkspel het enige punt opleverde voor de ploeg uit Oosterhout, ging het op woensdag iets makkelijker tegen Quick. In de tweede inning kwam Twins op voorsprong na vier wijd voor Luuk Visser en honkslagen van Berend Ruben en Onne van Gool. Quick kwam een inning later op gelijke hoogte. Vier keer vier wijd zorgde ervoor dat Jurian Hansen kon scoren. In de tweede helft van de derde inning begon Twins aan het opbouwen van een voorsprong die uiteindelijk zou resulteren in een mercy rule overwinning.

Met zestien honkslagen kwam Twins tot twaalf runs, tegen twee van Quick. Elke slagman in de lineup van Twins wist een honkslag te slaan, Railison Bentura en Luuk Bun hadden er het meeste. Zij sloegen er allebei drie. Bentura sloeg ook een homerun in de derde inning. Jerzy van Gool had eveneens een productieve dag in het slagperk, hij verzamelde drie binnengeslagen punten. De Tsjechische Filip Capka verdiende de win, hij gooide in relief 3.1 innings waarin hij één punt tegen kreeg op vier honkslagen.

Box score

RCH-Pinguïns – Hoofddorp Pioniers

Ook in Heemstede was de wedstrijd erg eenzijdig. RCH werpers T’sean Martina, Johannes Verroen en Mike van den Berg hielden de nul, terwijl hun slagploeg tot twaalf punten kwam. Martina kreeg in vijf innings drie honkslagen tegen en verdiende de win. Zijn opvolgers gooiden beiden een inning en kregen geen honkslagen tegen.

Denzel Brooks had de meeste honkslagen voor RCH, hij sloeg er drie. In totaal kwam de slagploeg uit Heemstede tot elf honkslagen. Met wat hulp van vier veldfouten en zes keer vier wijd bij Pioniers, kwam RCH tot twaalf runs. Na zeven innings was de einduitslag in Heemstede 12-0.

Box score

UVV – DSS/Kinheim

Net als bij de eerste twee wedstrijden van de avond, was het tussen DSS/Kinheim en UVV ook niet lang spannend. Na twee innings stond de ploeg van coach Etienne Meijer al voor met 0-5. Een RBI double van Urving Kemp speelde een grote rol in de eerste inning. Amarensio Franka begon de tweede inning met een double, Nick Hofer volgde met vier wijd. Jochem Koedijk sloeg een honkslag en na een aangooi fout van de derde honkman konden zowel Franka als Hofer scoren.

Uiteindelijk wist DSS/Kinheim negen keer te scoren op twaalf honkslagen. Dit was genoeg om een overwinning binnen te slepen voor startende pitcher Rick Rizvic. De southpaw verdiende de win en gooide zes innings waarin hij twee honkslagen en één punt tegen kreeg. Zijn opvolgers waren Rick Timmermans (2 IP, 2 H, 2 R, 2 ER, 1 BB, 2 SO) en Mathijs Oosterbeek (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 1 SO). Na negen innings was de stand 3-9 in Utrecht.

Box score

HCAW – Curaçao Neptunus

Met Tom de Blok en Lars Huijer op de heuvel, was een pitchersduel vrijwel gegarandeerd. HCAW wist als eerst te scoren. Na een honkslag van Jair van Borkulo kreeg Max Draijer vier wijd. Bob van der Meer werd geraakt door een pitch en met de honken vol kreeg Julian Goins ook vier wijd, waardoor HCAW een 1-0 voorsprong nam.

Na een lead-off walk, wist Rayshelon Carolina in de vierde inning de gelijkmaker te scoren. Carolina verplaatste naar het derde honk op een honkslag van Stijn van der Meer. John Polonius sloeg hierna in een dubbelspel, maar wist wel te zorgen dat er gescoord werd. De score bleef tot de twaalfde inning gelijk.

In de twaalfde Rotterdamse slagbeurt werd er weer gescoord. Arthur Bonevacia kwam op het honk door een gemiste vangbal in het rechtsveld. Christian Diaz kreeg hierna vier wijd. Met twee uit, verschoven beide honklopers naar het volgende honk door stelen. Enrique Hatma kwam met de verlossende honkslag, waardoor Neptunus een 1-3 voorsprong nam. Aaron de Groot gooide de deur op slot en verdiende hiermee de win in Bussum.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse