Tsjechië wordt op de Super 6 de eerste tegenstander voor de honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam.

EK Heren 2023

Koninkrijksteam oefent tegen Tsjechië in aanloop naar EK Honkbal


Foto: © Jan Kruijdenberg

Koninkrijksteam oefent tegen Tsjechië in aanloop naar EK Honkbal

Voordat Team Kingdom of the Netherlands in september afreist naar Tsjechië om daar de Europese titel te verdedigen, speelt het team van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen een serie oefeninterlands tegen de Tsjechen in Rotterdam.

De serie van drie wedstrijden wordt gespeeld in het Familiestadion op 15, 16 en 17 september en zal toegankelijk zijn voor publiek. Meer informatie over kaartverkoop volgt in een later stadium. Technisch Directeur Peter Kwakernaak is blij dat er, ondanks het ontbreken van een groot toernooi in Nederland, toch wedstrijden van belang kunnen worden gespeeld in eigen land deze zomer: „Tsjechië is een een bekende en gerespecteerde tegenstander, waar ongetwijfeld veel fans op af zullen komen in Rotterdam. Wij zijn blij dat we op deze manier een goede voorbereiding op het belangrijke EK hebben.“

Na afloop van deze serie oefeninterlands speelt het Koninkrijksteam in Praag ook nog wedstrijden tegen waarschijnlijk Duitsland en Israël tussen 20 en 22 september, voordat het op 23 september afreist naar Brno voor de groepsfase van het EK.

Tijdens het EK (24 september – 1 oktober) verdedigt het Koninkrijksteam de Europese titel en gaat het op jacht naar de 25ste Europese titel uit de historie.

Voor Europees tophonkbal zit je in Nederland sowieso goed deze zomer, want van 6 tot 10 juni wordt in Bussum en Amsterdam gestreden om de European Champions Cup. Kaarten voor dit evenement zijn in de Early Bird sale nu nog verkrijgbaar met korting via www.ecc2023.eu.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Heren 2023