Honkbal

Pittsburgh Pirates roepen Josh Palacios op naar MLB

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Pittsburgh Pirates roepen Josh Palacios op naar MLB

Josh Palacios heeft afgelopen nacht zijn seizoensdebuut gemaakt in Major League Baseball. De oudste van de twee Palacios broers, die tijdens de World Baseball Classic debuteerden voor Team Kingdom of the Netherlands, begon dit seizoen in Double-A, maar werkte zicht via Triple-A op naar het vlaggenschip van de Pittsburgh Pirates.

Op dinsdag kreeg Palacios het telefoontje waar elke Minor League speler op hoopt: het belletje om te laten weten dat hij terug zou keren in de Major League. Palacios speelde in 2021 (Toronto Blue Jays) en 2022 (Washington Nationals) al 42 wedstrijden op het allerhoogste niveau, maar werd na het seizoen teruggestuurd naar Triple-A.

In de Minor League Rule 5 draft werd hij vervolgens geselecteerd door de Pittsburgh Pirates, die bezig zijn aan een zeer goed seizoen en bovenaan staan in de National Central Division. Palacios kon in zijn eerste wedstrijd nog niet zijn eerste honkslag van het seizoen slaan. Hij stond als rechtsvelder in de basis bij de ‘Buccos’, maar ging 0 uit 2.

Hij werd door zijn teamgenoot bij het Koninkrijksteam Jurickson Profar begroet met deze homerun over zijn hoofd:

Voor Chadwick Tromp zit het Major League avontuur van dit seizoen er voorlopig op. Travis D’Arnaud, wie hij op het roster verving vanwege diens hersenschudding, keerde weer terug bij de Braves en dat betekende dat Tromp werd teruggestuurd naar Triple-A. Dat was dan weer slecht nieuws voor Hendrik Clementina, die Tromp verving in Triple-A en nu naar alle waarschijnlijkheid weer terug zal worden gestuurd naar Double-A.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal