Honkbal

Kenley Jansen pakt zijn 400ste save

Kenley Jansen pakt zijn 400ste save

De Curaçaose closer Kenley Jansen voegde zich vannacht bij een zeer exlcusief groepje honkballers. Hij werd de zevende reliever ooit met 400 saves achter zijn naam.

Jansen, die afgelopen winter als free agent tekende bij de Boston Red Sox, is bezig aan een goed seizoen en kreeg vannacht, uitgerekend tegen de Atlanta Braves, de kans om de 400ste save van zijn loopbaan te pakken. Zijn favoriete team als kind, het team van Andruw Jones en bovendien het team waar hij vorig seizoen speelde.

Met een 5-2 voorsprong, en dus een save situation, betrad hij in de negende inning de heuvel. Hij stond nog wel een honkslag toe, maar kwam door onder meer zijn vriend en landgenoot Ozzie Albies uit te schakelen probleemloos uit de inning om zijn negende save van het seizoen en zijn 400ste uit zijn loopbaan te pakken.

Na afloop stond Jansen Jon Morosi te woord en vertelde onder meer over zijn vriendschap met Ozzie, over de diepe dalen die hij kende (hartproblemen, vormverlies, etc.) en zijn terugkeer naar de top:

Met zijn 400ste save komt Jansen dus in een exlcusieve club. Hij is pas de zevende ooit met 400 saves en voor hem staan de onbetwiste beste closer aller tijden Mariano Rivera, Hall of Famers Trevor Hoffman en Lee Smith, Francisco ‘K-Rod’ Rodriguez (single season record), John Franco en toekomstig Hall of Famer Billy Wagner.

De weg naar de top 3 lijkt, mits Jansen fit kan blijven, open te liggen. Kan Jansen de 500-saves club ook bereiken? De toekomst zal het uitwijzen. De laatste twee seizoenen pakte hij ongeveer 40 saves. Dit jaar staat hij al bijna op 10 en we zitten nog niet eens halverwege mei. Het is niet ondenkbaar dat hij dit jaar nog de top 5 binnendringt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal