HB Hoofdklasse

Twee shutouts en een gelijkspel in eerste wedstrijden zesde speelronde

Foto: Jan Kruijdenberg

Twee shutouts en een gelijkspel in eerste wedstrijden zesde speelronde

Vanwege het weer konden alleen DSS/Kinheim en HCAW op donderdagavond beginnen aan de zesde speelronde van de Honkbal Hoofdklasse. Pirates, RCH, UVV en Twins speelden allemaal op vrijdagavond en de wedstrijd tussen Neptunus en Quick werd verplaatst naar dinsdag 16 mei.

DSS/Kinheim – HCAW

Een duel met weinig aanval in het Pim Mulier Stadion. Lars Huijer betrad de heuvel voor HCAW en deed wat inmiddels bijna de verwachting is. Acht innings lang kreeg hij geen punt tegen, hij stond drie honkslagen toe en gooide elf keer drie slag. Ook aan de andere kant werd een goede wedstrijd gepitcht. Rick Rizvic, Jemail Streedel, Mathijs Oosterbeek en Robyn Clara hielden de sterke slagploeg van HCAW tot slechts drie runs.

Het eerste Bussumse punt kwam in de derde inning. Na honkslagen van Max Draijer, Victor Draijer en Delano Selassa stond de 0-1 op het scorebord. In de vijfde slagbeurt kwam Victor Draijer weer op het honk, dit keer door vier wijd. Hij verschoof naar het derde honk op een pickoff die in het rechtsveld belandde. Vanaf hier kon hij scoren op een sacrifice fly van Jeandro Tromp.

Het derde punt voor de ploeg van coach Danny Rombley kon scoren in de negende inning. Na vier wijd voor Jair van Borkulo en een honkslag van Jeandro Tromp, kon er gescoord worden op een RBI single van Shurman Marlin. Nick Keur gooide in de negende inning de wedstrijd uit zonder moeite en verdiende hiermee de save.

Box score

Amsterdam Pirates – RCH-Pinguïns

Ook tussen RCH en Pirates werd er vrij weinig gescoord. De bezoekers uit Heemstede opende in de vijfde inning de score. Een double van Aldrich Guzman werd opgevolgd door RBI singles van Tijani Dunlop en Jason Gijsbertha. Een inning later bracht Pirates het eerste Amsterdamse punt binnen. Roelie Henrique kreeg vier wijd om de inning te beginnen, stal vervolgens het twee honk en kon scoren op een RBI single van Denzel Richardson.

In de volgende Amsterdamse slagbeurt werd de voorsprong genomen. Jorrit Penseel en Jason Jakobus kwamen allebei op het honk met een single. Penseel werd vervangen door pinch-runner Tieme Nahuis. Nahuis en Jakobus schoven een honk op door schijn en konden later allebei scoren door een wilde worp. 3-2 was nu de stand na zeven innings.

RCH trok te stand gelijk in de negende inning. Een lead-off single van Thomas Kwakernaak werd gevolgd door een sacrifice bunt. Op een honkslag van Aldrich Guzman kon pinch-runner Raydley Legito de gelijkmaker scoren. De stand bleef gelijk tot en met de elfde inning, toen werd de wedstrijd beëindigd wegens het bereiken van de curfew.

Box score

UVV – Twins Oosterhout

In Utrecht was het niet heel lang spannend. Twins kwam vroeg op voorsprong en de pitchers van de bezoekers wisten de nul te houden. Takuya Fukuda verdiende de win na zes innings op de heuvel waarin hij slechts twee honkslagen tegen kreeg en vijf strikeouts gooide. Zijn opvolgers was Jan van den Hurk, hij gooide in drie innings drie keer drie slag.

In het slagperk kwam Twins tot elf honkslagen, waarop zeven keer werd gescoord. Railison Bentura wist drie honkslagen te verzamelen en bracht twee punten binnen. Yurdion Martie had met twee honkslagen drie RBIs en hielp de ploeg uit Oosterhout zo richting zijn zevende overwinning van het seizoen.

Box score

Quick Amersfoort en Curaçao Neptunus halen de wedstrijd in op dinsdag 16 mei.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse