HB Hoofdklasse

Veel spannende wedstrijden in Moederdag weekend

Foto: Bob Prins

Veel spannende wedstrijden in Moederdag weekend

In het weekend waar de moeders van de honkballers centraal stonden, speelden de zonen veel spannende wedstrijden op de Honkbal Hoofdklasse velden. DSS/Kinheim en HCAW waren aan elkaar gewaagd, evenals UVV en Twins en RCH en Pirates. Neptunus won twee keer gemakkelijk van Quick, de derde wedstrijd van deze serie wordt op dinsdag ingehaald.

HCAW – DSS/Kinheim

Na de wedstrijd van donderdag, waarin HCAW met 0-3 won, was het in Bussum weer spannend. De thuisploeg kwam in de derde inning op voorsprong. Brendly Martina begon deze inning met een honkslag, stal vervolgens het tweede honk en kon even later scoren op een honkslag van Victor Draijer. DSS/Kinheim kwam in de zesde inning op gelijke hoogte toen Jochem Koedijk (single) kon scoren op een honkslag van Donny Kuijper.

In de zevende inning nam HCAW de voorsprong weer in handen, RBI singles van Brendly Martina en Victor Draijer brachten twee punten binnen. Ook in de achtste inning werd er twee keer gescoord, dit keer door een 2-run homerun van Kevin Dirksen. Dit bracht de score naar 5-1.

Met twee uit in de laatste inning gaf DSS/Kinheim nog niet op, Mees Robberse en Matis Crouwel sloegen honkslagen, Marcel Tolenaars kreeg vier wijd en ineens waren de honken vol. Op een wilde worp werd de 5-2 gescoord, net voordat Amarensio Frank vier wijd kreeg om de honken weer vol te laten lopen. Iedereen kon weer een honk opschuiven door een honkslag van Nick Hofer. De 5-4 kwam binnen toen Jochem Koedijk geraakt werd. De comeback kon echter niet worden afgemaakt, Urving Kemp was de laatste uit en dus hield HCAW nipt de punten in eigen huis.

Nadat de eerste twee wedstrijden al erg spannend waren, was dat op zondag weer het geval. Dit keer trokken de Haarlemmers aan het langste eind. Overigens leek dit lang niet het geval.

In de derde inning kwam HCAW op een 0-3 voorsprong. Na een lead-off triple kon Delano Selassa scoren op een honkslag van Jair van Borkulo. Op een honkslag van Shurman Marlin, gevolg door een fout in het midveld kon Kevin Dirksen (vier wijd) scoren en even later scoorde ook Van Borkulo na een honkslag van Max Draijer. De derde inning was de enige inning waarin de Bussumers wisten te scoren. DSS/Kinheim scoorde voor het eerst in de zevende inning. Back-to-back doubles van Urving Kemp en Sem Kuijper begonnen de inning. Donny Kuijper volgde met vier wijd, voordat Mees Robberse een opofferingsstootslag neerlegde. Op een honkslag van Matis Crouwel kon Sem Kuijper scoren. Pinch-runner Thomas Bos probeerde ook te scoren maar werd op thuis uitgegooid door Jeandro Tromp vanuit het center field. Desondanks kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, de stand was nu namelijk 2-3.

In de negende inning begon DSS/Kinheim goed, Sem Kuijper kreeg vier wijd. Hij verplaatste naar het tweede honk door een sacrifice bunt van Thomas Bos. Mees Robberse volgde met nog een vrij loop door vier wijd. Dit betekende dat het winnende punt op de honken stond. Matis Crouwel maakte hier profijt van en sloeg een walk-off double het rechtsveld in. De Haarlemmers wonnen in eigen huis met 4-3.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – UVV

Ook in Oosterhout was het enorm spannend op zaterdag, een walk-off single was er nodig om de winnaar te bepalen. In de vijfde inning leek het erop dat UVV er met de overwinning vandoor zou gaan, de stand veranderde van 2-1 ineens naar 2-5. Wat controleproblemen op de heuvel en honkslagen van Quin Cotton en Jorge Espinal zorgden ervoor dat UVV vier keer kon scoren. Twins scoorde in de tweede helft van de inning al wel een punt. In de achtste inning scoorde de thuisploeg er nog drie, waardoor de score nu 6-5 werd in het voordeel van Twins. In deze comeback inning speelde Railison Bentura een belangrijke rol met een 2-RBI single. Een inning later zou hij wederom een belangrijke rol spelen. UVV was inmiddels namelijk weer op gelijke hoogte gekomen. Met volle honken en twee uit in de tweede helft van de negende inning sloeg Bentura de beslissende walk-off single waarop Thijmen Peters het winnende punt kon scoren.

Na overwinningen voor Twins in de eerste twee wedstrijden van de serie, trok UVV op zondag in eigen huis aan het langste eind. De Oosterhoutse slagploeg wist alleen in de derde inning te scoren, maar de mannen van coach Frank Koene antwoordden in de tweede helft van de inning meteen. UVV wist drie keer te scoren via een 2-RBI single van Quin Cotton en een honkslag van Jorge Espinal waarop Cotton zelf kon scoren. In de vijfde slagbeurt voegde de thuisploeg nog een punt toe aan de score, Ryan Wheat sloeg een tweehonkslag. Hij kon later scoren op een doorgeschoten bal. Dit maakte de stand 4-1, wat uiteindelijk ook de einduitslag zou zijn. Veteraan Jurjen van Zijl gooide voor UVV een complete game, hierin kreeg hij slechts drie honkslagen tegen, verder gooide hij één keer vier wijd en tweemaal drie slag.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – Amsterdam Pirates

Na het gelijkspel van vrijdagavond waren beide teams op zoek naar de eerste overwinning van het weekend. RCH trok met Juan Carlos Sulbaran op de heuvel aan het langste eind. De international kreeg in zeven innings drie punten tegen, zijn opvolgers, Mike van den Berg en Chris Koeiman, hielden de nul. In de zesde inning nam RCH een 4-1 voorsprong. Back-to-back doubles van Denzel Brooks en Koen Werkman zorgden voor het tweede punt van de Heemstedenaren. Een 2-RBI single van Tijani Dunlop volgde later in de inning. Pirates scoorde nog twee keer in de zevende inning, maar de Pinguïns deden hetzelfde in de tweede helft van de inning. Een lead-off double van Raydley Legito werd gevolgd door een triple van Jeldwin Orman. Orman kon ook scoren op een sacrifice fly van Luis Gonzalez Garay. De thuisploeg bleef scoren en scoorde uiteindelijk zeven keer. De einduitslag in Heemstede was 7-3.

Op zondag maakte Pirates coach Mervin Gario goed gebruik van één van zijn college spelers die net terug is uit Amerika, Jelle van der Lelie gooide namelijk een complete game shutout voor de Amsterdammers. In negen innings kreeg hij vijf honkslagen tegen, gooide geen vier wijd en maar liefst elf strikeouts.

De Amsterdamse aanval kwam pas laat op gang. In de zesde inning werd er voor het eerst gescoord. Na een honkslag van Raphael Smeenk en een double van Denzel Richardson, kon er twee keer gescoord worden op een single van Alex Madera. In de achtste inning verzamelde Madera nog een RBI, op een groundout kon Smeenk weer scoren, ditmaal kwam hij op het honk door vier wijd. Later in de slagbeurt kon ook Denzel Richardson scoren, hij kwam op het honk met een honkslag en stal het derde honk voordat Oliver van der Wijst hem binnensloeg. De eindstand in Amsterdam was 4-0.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

De thuisploeg had op zaterdag weinig moeite met de bezoekers uit Amersfoort. Na twee innings stond het 8-0 in Rotterdam. In de tweede Rotterdamse slagbeurt werd er maar liefst zes keer gescoord, mede dankzij twee doubles van Sheadion Jamanika en Rogear Bernadina. In de vijfde inning werden er nog drie punten voor Neptunus genoteerd. De RBIs kwamen van Jovendrick Sprock en Rayshelon Carolina. Quick wist in de zevende inning na een lead-off double van Alex Henrietta een punt binnen te brengen, maar het mocht niet baten. De stand was 11-1 na zeven innings, dat betekende dus einde wedstrijd.

Ook op zondag was het weer een eenzijdige wedstrijd. Kevin Kelly gooide de hele wedstrijd en kreeg slechts één honkslag tegen. Deze honkslag kwam pas in de achtste inning en maakte een einde aan de perfect game waarmee Kelly bezig. Zijn slagploeg was effectief en wist met twaalf honkslagen, twaalf keer te scoren. Na de eerste inning stond het al 0-5, mede dankzij honkslagen van Stijn van der Meer (triple), Rogear Bernadina, Arthur Bonevacia en Sheadion Jamanika. Langzamerhand groeide de Rotterdamse voorsprong. In de vijfde inning joeg Dwayne Kemp en bal over de hekken van XLease Park Dorrestein in Amersfoort. Rogear Bernadina deed hem na in de achtste inning, hij bracht met zijn homerun Stijn van der Meer over de thuisplaat. Na acht innings was de score 0-12, waardoor de wedstrijd wegens de mercy rule vroegtijdig werd beëindigd. Op dinsdag wordt de wedstrijd, die eigenlijk op donderdag gespeeld zou worden, ingehaald.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

De stand in de Honkbal Hoofdklasse na de zesde speelronde

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse