HB Hoofdklasse

Neptunus voltooit sweep over Quick in inhaalwedstrijd

Foto: Robert Bos

Neptunus voltooit sweep over Quick in inhaalwedstrijd

De wedstrijd tussen Neptunus en Quick die op donderdagavond werd verregend, werd op dinsdagavond ingehaald. Oud-Neptuniaan en hoofdcoach van Quick, Elton Koeiman gooide voor de Amersfoortse ploeg acht innings en hield zijn team lang in de wedstrijd. Neptunus wist de overwinning na een sterke slotfase toch mee naar huis te nemen.

De slagploeg van Quick kreeg in de eerste inning meteen grip op het werpen van Tom de Blok, die tot dusver moeilijk te bespelen was. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong na een lead-off double van Amar van Zwieten en RBI singles van Jordy Burger en Ibrahin Redan.

In de vierde inning kwamen de bezoekers uit Rotterdam op gelijke hoogte. Op een double van Sheadion Jamanika kon Dwayne Kemp (single) het eerste punt scoren. Jamanika scoorde zelf de 2-2 toen Faas Sluijter op het honk kwam door een veldfout. Een slagbeurt later nam Neptunus de voorsprong in handen. Na een lead-off single van Stijn van der Meer werden er twee errors gemaakt door de Amersfoortse verdediging waardoor er gescoord kon scoren.

Ook in de achtste inning liet de verdediging van Quick wat steekjes vallen, na honkslagen van Arthur Bonevacia en Sheadion Jamanika was het weer een error waarop gescoord kon worden. Quick maakte in negen innings maar liefst zeven fouten.

In de negende inning liep Neptunus uit. Na honkslagen van Rogear Bernadina en Dwayne Kemp en vier wijd voor John Polonius werd Arthur Bonevacia geraakt waardoor de 2-5 kon scoren. In de volgende at-bat sloeg Sheadion Jamanika een inside the park grand slam, hiermee werd het 2-9. Dit zou uiteindelijk ook de einduitslag worden in Amersfoort.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse