HB Hoofdklasse

Weinig verrassingen in Hoofdklasse, bijna no-hitter voor HCAW

Foto: Alfred Cop

Weinig verrassingen in Hoofdklasse, bijna no-hitter voor HCAW

Op Hemelvaartsdag werden er weer vier wedstrijden gespeeld in de Honkbal Hoofdklasse. We zagen bijna een no-hitter en verder weinig verrassingen op de Nederlandse honkbalvelden.

Hoofddorp Pioniers – HCAW

Vier innings lang werd er niet gescoord in Hoofddorp. In de vijfde slagbeurt namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. Brendly Martina kon via een sacrifice fly scoren, nadat hij op het honk kwam door een lead-off double. Twee innings later begon Martina wederom met een double. Hij kon dit keer scoren op een RBI single van Jeandro Tromp. Inmiddels was Lars Huijer nog steeds bezig met een no-hitter, hij werd overigens na zeven innings gewisseld. Zijn opvolger, Nathan Diaby, wist de shutout te voltooien, maar moest in de negende inning een honkslag incasseren.

HCAW wist in de achtste inning nog vier runs aan de score toe te voegen, waarmee de einduitslag 0-6 werd in Hoofddorp.

Box score

Quick Amersfoort – RCH-Pinguïns

In Amersfoort was er zeker geen gebrek aan aanval, gezamenlijk kwamen de teams tot 24 honkslagen. Na twee innings was er al negen keer gescoord, zes keer door RCH en drie keer door Quick. In de derde inning kwam Quick een stapje dichterbij RCH dankzij een homerun van Ibrahin Redan. Na zes innings was de wedstrijd nog steeds erg spannend, de bezoekers uit Heemstede stonden voor met 6-7. De slagploeg van RCH voegde in de laatste drie slagbeurten nog zeven punten toe aan de score, waardoor de Pinguïns uiteindelijk wonnen met 6-14.

Jesse Aussems, Tijani Dunlop en Jaison Gijsbertha hadden allemaal twee honkslagen voor RCH. Dunlop had met vier RBIs de meest productieve dag in het slagperk.

Box score

Amsterdam Pirates – UVV

De wedstrijd tussen Pirates en UVV was redelijk eenzijdig. Amsterdam kwam vroeg op voorsprong en deze kwam nooit in gevaar. Michael Bennett gooide zeven solide innings, hierin kreeg hij zes honkslagen tegen, maar wist de Utrechtse aanval van scoren te weerhouden. Zijn opvolger Benjamin Meyer kreeg in de laatste twee innings geen honkslagen tegen.

Aan slag voor de Pirates kwam de productie vooral vanuit de eerste vijf slagmensen in de lineup. Zij combineerden voor acht van de negen hits. Duco Nuijten sloeg er drie.

Box score

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

De laatste wedstrijd van de middag vond plaats in het Pim Mulier stadion, waar de Haarlemmers het opnamen tegen Twins.

Na een honkslag, een error en een wilde worp stond de ploeg uit Oosterhout al snel 0-1 voor. In de zesde inning werd de score van Twins verdubbeld. Yurdion Martie sloeg een lead-off triple, Luuk Bun volgde met een honkslag waarop de 0-2 kon scoren.

Twee innings later wist Twins de score wederom te verdubbelen, op vier honkslagen kon twee keer gescoord worden. DSS/Kinheim kwam voor het eerst tot scoren in de negende inning. Met volle honken kreeg Matis Crouwel vier wijd waardoor de 1-4 binnenkwam. Dit was echter het enige punt voor de Haarlemmers.

Takuya Fukuda gooide een goede wedstrijd voor Twins en verdiende de win, na 8.1 innings werd hij vervangen door Simon Gross die de save op zijn naam kreeg.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse