Lisa Hop

Softbal

Overtuigende zege Koninkrijksteam in eerste oefeninterland tegen Tsjechen

Foto: Louie Jay Sienders

Overtuigende zege Koninkrijksteam in eerste oefeninterland tegen Tsjechen

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands hebben de eerste van vier oefeninterlands tegen Tsjechië deze week overtuigend gewonnen. In Hoofddorp was de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan in zes innings met 7-0 te sterk voor de Europese rivalen.

Al jaren zijn de wedstrijden tussen de Tsjechen en Team Kingdom of the Netherlands op EK’s ontzettend spannend en leuk om te zien. Met het oog op de voorbereiding van Oranje op het WK Kwalificatie Toernooi in Valencia in juli is Tsjechië daarom een uitstekende tegenstander om tegen te oefenen. Op het veld van Hoofddorp Pioniers werd vanavond de eerste wedstrijd uit een serie van vier gespeeld.

Lisa Hop was de startende werpster voor het Koninkrijksteam en nadat zij een eerste ‘0’ op het scorebord had gezet, sloeg de Oranje slagploeg direct keihard toe. Op het werpen van Anna Zoulova was Brenda Beers met één uit de eerste die met een infield single op het honk kwam. Dinet Oosting sloeg vervolgens een double en zorgde voor loopsters in scoringspositie. Laura Wissink, Cindy van der Zanden en Suka van Gurp zorgden met honkslagen voor een 3-0 voorsprong. Wissink en van Gurp sloegen hits naar het linksveld, terwijl van der Zanden een prachtige squeeze bunt neerlegde, waarop Oosting net op kon scoren.

Brenda Beers aan slag (Foto: Louie Jay Sienders)

Hop maakte twee snelle nullen in de tweede inning en leek op weg naar een snelle inning, maar twee honkslagen gaven de Tsjechen toch een scoringskans. Met een prachtige actie, waarmee zij in volle vaart een chopper moest aanvallen en al rennend naar één moest gooien, maakte tweede honkvrouw Suka van Gurp echter op knappe wijze een einde aan de dreiging.

Een inning later liepen de honken met twee uit zelfs vol voor de Tsjechen, maar deze keer maakte Hop zelf een einde aan de inning met een strikeout. In de gelijkmakende slagbeurt zorgde Dinet Oosting direct voor spektakel met een driehonkslag, die in het hek in het linksveld belandde. Met een harde sac fly naar het linksveld sloeg Laura Wissink haar vervolgens over de thuisplaat voor het vierde Nederlandse punt.

Comeback

Na vier shutout innings werd Lisa Hop op de plaat vervangen door Lindsey Meadows-Oosterveld, die haar rentree maakte in het Koninkrijksteam nadat zij lang aan de kant gestaan heeft vanwege een hersenschudding, die zij opliep tijdens het EK in Spanje in 2022.

Meadows gooide een sterke en snelle vijfde inning en zag haar slagploeg in de gelijkmakende slagbeurt op twee Tsjechische veldfouten twee runs scoren. Laura Wissink sloeg met één uit een honkslag, waarna pinch-hitter en debutante Nicky Uytendaal werd geraakt door een worp van Zoulova. Suka van Gurp sloeg vervolgens een harde grondbal, die door de korte stop niet verwerkt kon worden. Daardoor kon Wissink scoren en toen ook de linksvelder een fout maakte door de bal langs het derde honk te gooien kon ook van Aalst (via re-entry als loopster weer in de wedstrijd gekomen) het zesde punt scoren.

Annemiek Jansen leek met een verre klap in het rechtsveld een vervroegd einde aan de wedstrijd te maken, maar de Tsjechische rechtsvelder maakte vlak voor de warning track in het rechtsveld een mooie vangbal voor de derde nul.

Een inning later kwam dat vervroegde einde er alsnog. Controleproblemen bij de Tsjechische werpster zorgden voor volle honken en met twee uit kon Britt Vonk (honkslag) het zevende en laatste punt van de dag scoren.

Morgen wordt de oefenserie tegen de Tsjechen vervolgd met een double header op het veld van Neptunus in Rotterdam. De eerste wedstrijd wordt gespeeld om 16.00 uur en de tweede wedstrijd om 19.00 uur. Ook dan kijk je weer live mee op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal