HB Hoofdklasse

Vier sweeps in Honkbal Hoofdklasse

Foto: Alfred Cop

Vier sweeps in Honkbal Hoofdklasse

De zevende speelronde van de Honkbal Hoofdklasse had voor ieder wat wils. Slugfests, pitching duels en sweeps, ze kwamen allemaal voor in dit weekend. RCH-Pinguïns, Pirates, HCAW en Twins deden allemaal goede zaken.

Quick Amersfoort – RCH-Pinguïns

De wedstrijd op zaterdag was lang spannend. Quick kon geen grip krijgen op het werpen van Juan Carlos Sulbaran. Voor de Amersfoortse ploeg gooide Jhan Rifaela ook lang goed. Na zes innings stond RCH met 2-0 voor. De inning die volgde was een dramatische voor de bezoekers uit Amersfoort, maar liefst vijf keer vier wijd hielp RCH naar een 8-0 voorspong. Beide ploegen wisten een slagbeurt later één keer te scoren, waardoor de einduitslag 9-1 werd. De win ging naar Sulbaran, hij gooide zeven shutout innings met acht strikeouts. Aan slag voor de Pinguïns had Tijani Dunlop een goede dag, hij ging drie uit vijf, met twee RBIs.

Een dag later was het iets spannender, maar wederom kwam Quick slechts één keer tot scoren. RCH kwam al vroeg op voorsprong. Een honkslag van Aldrich Guzman bracht in de eerste inning zowel Jesse Aussems als Raydley Legito over de thuisplaat. Een inning later kwamen de bezoekers nogmaals tot scoren. Geoffrey Verhoef (single) scoorde toen Denzel Brooks op het honk kwam door velders keus.

Quick scoorde voor het eerst in de zevende inning, maar daar bleef het bij voor de ploeg van coach Elton Koeiman. De eindstand werd 1-4, nadat RCH nog één punt scoorde in de laatste inning.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – UVV

Beide ploegen gingen op zaterdag de gehele wedstrijd gelijk aan elkaar op. Quin Cotton kon scoren nadat hij op het honk kwam met een double, een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg in de eerste inning. Pirates kwam voor het eerst tot scoren in de zesde inning. In de tweede helft van de inning wist UVV de voorsprong weer in handen te nemen. Op een RBI single van Emon Webb kon Jorge Espinal scoren.

In de zevende inning gebeurde hetzelfde, Pirates kwam gelijk en UVV nam hierna de voorsprong weer. Voor Pirates kwam de grote klap van Oliver van der Wijst, een RBI double. Bij UVV kwam de RBI van Ryan Wheat. Een inning later kreeg Pirates voor het eerst de voorsprong. De gelijkmaker kwam binnen op een RBI single van Jorrit Penseel. In de zelfde actie kon ook Raphael Smeenk scoren door een aangooifout. Hiermee kregen de Amsterdammers een 3-4 voorsprong, wat uiteindelijk ook de einduitslag zou zijn in Utrecht.

Een dag later, was het in Amsterdam een heel ander soort wedstrijd. UVV kwam niet tot scoren en Pirates deed dat vele malen. In de derde inning kwamen de hoofdstedenaren op een 1-0 voorsprong dankzij een honkslag van Roelie Henrique, gevolgd door een double van Denzel Richardson. Twee innings later ging het los. Pirates scoorde zes keer in de vijfde inning. De RBIs kwamen van Alex Madera (double), Jules Cremer (single) en Oliver van der Wijst (single). De thuisploeg scoorde nog één run in de zevende slagbeurt en kwam zo uit op een score van 8-0.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

HCAW – Hoofddorp Pioniers

De bezoekers uit Bussum kwamen op zaterdag al snel op voorsprong tegen Pioniers. De thuisploeg had Eddie Aucoin op de heuvel, voor de fanatieke Hoofdklasse fan een bekende naam. De 47-jarige pitcher maakte zijn rentree bij Pioniers, nadat hij hier in 2013 voor het laatst speelde. Drie honkslagen op rij, van Brendly Martina, Jeandro Tromp en Delano Selassa zorgde voor een goed begin van de wedstrijd voor HCAW. Na de eerste inning stond de ploeg van coach Danny Rombley met 0-3 voor. In de vijfde inning werden er nog twee punten toegevoegd aan de Bussumse voorsprong. Pioniers scoorde na een driehonkslag van Terrance Heemskerk voor het eerst in de achtste inning, maar dat ene punt was weinig waard tegen de zeven runs van HCAW. Kaj Timmermans verdiende de win na zeven shutout innings.

Een dag later hadden de werpers van Pioniers erg veel moeite met het vinden van de slagzone. Er werd maar liefst zestien keer vier wijd gegooid, waardoor HCAW maar negen honkslagen nodig had om tot veertien punten te komen. Het hoogtepunt aan Bussumse zijde was een grandslam van Delano Selassa in de vierde inning. Op de heuvel combineerde Dennis Burgersdijk, Sedley Karel en Nick Keur voor een shutout. De wedstrijd werd na zeven innings, met een score van 14-0, beëindigd wegens de mercy rule.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

Slechts twee keer werd er gescoord op zaterdag in Oosterhout. Het eerste punt kwam in de derde inning. Jerzy van Gool kwam op het honk met een single en verschoof in de zelfde actie naar het derde honk door een fout in het midveld. Van Gool kon met twee uit in de inning scoren op een honkslag van Yurdion Martie. Twee slagbeurten later scoorde Twins nogmaals, wederom was het Martie met de RBI. Dit keer sloeg hij Marnix Ruben binnen, Ruben kwam op het honk met een single. Aan Haarlemse zijde bleef het stil op offensief vlak. Op het werpen van Filip Capka en Koen Postelmans werden slechts twee honkslagen geslagen. Capka gooide zes innings en verdiende win, de save ging naar Postelmans.

Op zondag wisten de Haarlemmers wel te scoren, maar wederom kwam de ploeg van coach Etienne Meijer net te kort aan het einde van de wedstrijd. Na zeven innings stond Twins voor met een stand van 1-4. Yurdion Martie was ook op zondag effectief en sloeg in de derde inning een 2-RBI single. In de zevende inning waren het een RBI double van Railison Bentura en een RBI single van Gijs van Zalingen waarop er gescoord werd door de bezoekers. Een inning later kwamen de Haarlemmers op gelijke hoogte. Vier honkslagen op rij kwamen van Sem Kuijper, Aiden Finnegan, Mees Robberse en Jesse van den Berg om de inning te beginnen. Kuijper, Finnegan en Van den Berg kwamen allemaal tot scoren, waardoor de stand na acht innings gelijk was. Extra innings waren nodig om een winnaar te beslissen, in de elfde inning wist Twins twee keer te scoren, mede dankzij wat slordig verdedigend spel van DSS/Kinheim. De thuisploeg kon niet meer terugkomen en verloor met 4-6, Twins behaalde hiermee een belangrijke sweep met het oog op plaatsing voor de top vier.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Na speelronde zeven is dit de stand in de Honkbal Hoofdklasse

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse