Softbal

Dubbele overwinning Koninkrijksteam in Rotterdam

Foto: Louie Jay Sienders

Dubbele overwinning Koninkrijksteam in Rotterdam

De serie oefeninterlands tegen Tsjechië werd op dinsdag vervolgd in Rotterdam met een doubleheader. Op het veld van Neptunus was Oranje zowel in de middag- als in de avondwedstrijd nipt te sterk voor de Tsjechen. In beide wedstrijden gaf een homerun de doorslag.

Om 16.00 uur begon de eerste wedstrijd en die begon goed voor het Koninkrijksteam. Al in de eerste inning werd er een 2-0 voorsprong genomen op het werpen van pitcher Peckova. Dat gebeurde zonder een honkslag te slaan, maar vooral dankzij flinke controleproblemen bij de Tsjechische werpster. Britt Vonk kreeg vier wijd en kon scoren dankzij drie wilde worpen. Datzelfde overkwam ook tweede slagvrouw Brenda Beers.

Marjolein Merkx was de starter aan Nederlandse zijde en startte de wedstrijd met drie perfecte innings. In de vierde inning werd deze perfect game opgebroken door twee hits op rij. Met één uit en loopsters op het eerste en tweede honk volgde hierna een RBI double van Veronika Peckova. Een veldfout en een sacrifice fly zorgden er vervolgens zelfs voor dat de Tsjechen hun eerste voorsprong uit deze serie pakten.

Van die voorsprong konden zij niet lang genieten, want in de vijfde inning sloeg Brenda Beers een two-run homerun, waarop ook Britt Vonk (walk) scoorde. Hiermee bracht Beers de 4-3 einduitslag op het scorebord, want Merkx en reliever Jessie van Aalst kwamen niet meer in de problemen.

Game 2

In de tweede wedstrijd stonden Veronika Peckova en Eva Voortman tegenover elkaar. Op voorhand werden daarom niet veel runs verwacht. Toch nam het Koninkrijksteam in de eerste inning al een 1-0 voorsprong voordat er een nul gevallen was en wederom zonder dat er een hit geslagen werd. Britt Vonk kreeg als openingsslagvrouw vier wijd en stal direct het tweede en het derde honk en kon over de thuisplaat komen doordat de aangooi op het derde honk niet goed verwerkt werd door de derde honkvrouw.

Peckova zelf trok de stand in de gelijkmakende slagbeurt al weer gelijk met een RBI-single door het midden. Een inning later stond het Koninkrijksteam al weer voor toen Nicky Uytendaal een RBI-double sloeg, die in het linksmidveld in het hek terecht kwam. Via een sacrifice fly van Damishah Charles scoorde in dezelfde slagbeurt zelfs de 3-1.

Deze tussenstand stond tot de zesde inning op het scorebord toen het Koninkrijksteam op het werpen van reliever Anna Zoulova de voorsprong uitbreidde naar 4-1 via opnieuw een RBI honkslag van Uytendaal, die in deze oefenserie voor het eerst bij de selectie zit en dus direct een goede indruk maakt. Een succesvol uitgevoerde double steal met lopers op het eerste en derde honk bracht de marge in de gelijkmakende slagbeurt weer terug naar twee.

De definitieve leek in de zevende Nederlandse slagbeurt te komen. Het was Dinet Oosting, die de bal in het midveld hard over de omheining sloeg en ver de achterliggende parkeerplaats op jaagde.

Dit zouden twee zeer belangrijke insurance runs blijken, want in de zevende slagbeurt kwam Tsjechië op het werpen van Lindsey Meadows-Oosterveld nog heel erg dichtbij. Lenka Bakusova sloeg een RBI double en scoorde zelf de 6-4 op een RBI single van Magdalena Kavanova. Met twee uit volgde nog een verre honkslag, waarop Kavanova probeerde te scoren maar via een perfecte relay van Cindy van der Zanden vanuit het midveld naar korte stop Britt Vonk en uiteindelijk catcher Brenda Beers, viel de laatste nul van de wedstrijd op de thuisplaat en was ook de derde overwinning een feit.

Op woensdag wordt in Soest de laatste wedstrijd uit deze serie gespeeld. Dat duel, op het veld van de Knickerbockers, begint om 16.00 uur, is gratis toegankelijk en uiteraard weer live te zien op Honkbalsoftbal.tv, dankzij SDTV.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal