Softbal

Britt Vonk steelt show in jubileumwedstrijd

Foto: Louie Jay Sienders

Britt Vonk steelt show in jubileumwedstrijd

In Soest werd op woensdagmiddag de vierde en laatste wedstrijd van de serie oefeninterlands tussen Team Kingdom of the Netherlands en Tsjechië gespeeld. Britt Vonk, die haar 200ste interland voor het Koninkrijksteam speelde, stal de show op het veld van de Knickerbockers.

Waar korte stop Vonk haar 200ste interland speelde, was er ook iemand die debuteerde voor het Koninkrijksteam. Startend werper Nienke Weis kreeg de bal van bondscoach Ferenc Jongejan en opende haar interlandloopbaan met een slagbal en een scoreless inning.

Nooit eerder stonden er twee speelsters op het veld voor Oranje met een groter verschil in aantal interlands, want Vonk is al enige tijd de recordinternational nadat zij Sandra Gouverneur passeerde. Vonk luisterde haar jubileumwedstrijd als openingsslagvrouw op met een leadoff homerun en gaf daarmee het Koninkrijksteam opnieuw een vroege voorsprong.

In haar volgende slagbeurt, al in de tweede inning, kwam zij aan slag met twee loopsters op de honken en sloeg zij de bal in het midveld over het hoge hek voor een 3-run homerun, haar tweede van het seizoen.

Na twee sterke innings werd Nienke Weis op de plaat vervangen door Lisa Hop, die prompt tegen wat problemen aanliep. Met één uit en loopsters op eerste en tweede honk was het Veronika Peckova, die met een single up the middle zorgde voor het eerste Tsjechische punt. Daar kwam direct een RBI single van Gabriela Slaba overheen, die net buiten het bereik van tweede honkvrouw Lizzie Clarijs het rechtsveld inrolde. Dankzij een mooie play van Britt Vonk en een strikeout bleef de schade beperkt tot twee runs en zo stond het in de derde inning 5-2.

Het was een tussenstand die maar kort op het scorebord stond, want in de gelijkmakende slagbeurt liep het Koninkrijksteam weer stevig uit. Met al één run binnen en de honken vol kwam met één uit gooide relief pitcher Veronika Peckova, toch niet de minste, de bal langs de catcher voor de 7-2. Hierna voerde Lizzie Clarijs een squeeze perfect uit, die door de derde honkvrouw langs het eerste honk gegooid werd, waardoor nog eens twee runs konden scoren. Clarijs, die zelf helemaal door kon naar het derde honk, scoorde met twee uit op de honkslag van, wie anders dan, Britt Vonk, de 10-2.

Die voorsprong werd een inning later via een two-run double van Jessie van Aalst uitgebreid naar 12-2 en zo won Team Kingdom of the Netherlands in vier innings ook de vierde en laatste wedstrijd uit deze serie. De volgende wedstrijden in aanloop naar de WK Kwalificatie zijn de wedstrijden in eigen land tegen Taiwan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal