HB Hoofdklasse

Markwell neemt afscheid bij Neptunus; wordt nieuwe pitching coach Koninkrijksteam

Markwell neemt afscheid bij Neptunus; wordt nieuwe pitching coach Koninkrijksteam

Op zondagavond speelt Curaçao Neptunus een thuiswedstrijd in de Honkbal Hoofdklasse. Op het eerste oog een reguliere wedstrijd tegen UVV, maar het wordt een hele speciale wedstrijd. Het is namelijk de afscheidswedstrijd van Diegomar Markwell, die een imposante loopbaan afsluit en pitching coach wordt van het Koninkrijksteam.

Markwell begon zijn loopbaan als prof in de organisatie van de Toronto Blue Jays en kwam in 2004 naar Nederland, waar hij dat seizoen debuteerde in de Hoofdklasse voor Sparta/Feyenoord. Een jaar later kwam hij terecht bij Neptunus en daar is hij sindsdien niet meer weg te denken uit de selectie.

Naast zijn 100 interlands voor Team Kingdom of the Netherlands, speelde hij 241 wedstrijden in de Hoofdklasse, waarvan 233 als starter. Daarin heeft hij het fenomenale W-L Record van 156-31 bij elkaar gespeeld. Hij gooide bovendien 1.014 strikeouts. Zijn 156 wins brengen hem op de tweede plaats in de ranglijst voor meeste Hoofdklasse wins aller tijden. Achter Rob Cordemans, die meer dan 200 wedstrijden won, en vlak boven de voormalig recordhouder Bart Volkerijk, die 150 wedstrijden won.

Dit seizoen kwam Markwell alleen als reliever in actie en fungeerde hij als pitching coach van de Neptunianen. Na de wedstrijd tegen UVV op zondag komt er dus een einde aan zijn actieve loopbaan. Markwell blijft betrokken bij het honkbal, hij wordt namelijk de pitching coach van Team Kingdom of the Netherlands. Bij Curaçao Neptunus vervult hij die rol al en dat blijft hij ook na zijn actieve loopbaan doen.

Markwell krijgt samen met Robin van Doornspeek, die de pitchingcoördinatie van de programma’s van alle nationale teams onder zijn hoede heeft, de taak om zijn pitchers klaar te stomen voor het EK. Het Koninkrijksteam verdedigt eind september de Europese titel in Tsjechië.

Technisch Directeur Peter Kwakernaak is blij dat hij in Markwell een nieuwe pitching coach gevonden heeft: “Diegomar heeft met zijn imposante carrière en zijn persoonlijkheid het respect en de ervaring om de pitchers van het A-Team te helpen het Europees Kampioenschap te winnen.”

De laatste wedstrijd van Diegomar Markwell begint op zondagavond in het Familiestadion om 19.30 uur. Ga langs en neem afscheid van de lefty met een geweldige staat van dienst of bekijk zijn laatste start live via Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse