Curaçao

Andrelton Simmons sluit zich aan bij Team Curaçao voor Central American and Caribbean Games 

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Andrelton Simmons sluit zich aan bij Team Curaçao voor Central American and Caribbean Games 

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) heeft vandaag bekendgemaakt dat voormalig Major Leaguer Andrelton Simmons zich bij het nationale team van Curaçao voegt voor de aankomende Central American and Caribbean Games. Hiermee begint voor Simmons een nieuw hoofdstuk in zijn rijke honkbalcarrière. 

Simmons, alom geprezen als één van de beste verdedigende korte stops in de geschiedenis van het honkbal, heeft tussen 2013 en 2023 drie keer met Team Kingdom of the Netherlands deelgenomen aan de World Baseball Classic. Zijn bijdrage is cruciaal geweest om in 2013 en 2017 de halve finales van het toernooi te bereiken. 

Zijn Major League-carrière, waarin hij van 2012 tot 2022 voor vooraanstaande teams als de Atlanta Braves en de Los Angeles Angels is uitgekomen, heeft Simmons’ mogelijkheden om internationaal te spelen beperkt. Met de World Baseball Classic als het enige toernooi waarvoor hij beschikbaar werd gesteld om Team Kingdom of the Netherlands te kunnen vertegenwoordigen. 

In maart van 2023 heeft Simmons zijn laatste interland voor Oranje gespeeld tegen Italië tijdens de World Baseball Classic. Als free agent heeft hij momenteel nog geen nieuwe club gevonden. 

Deze nieuwe fase biedt Simmons de mogelijkheid om in de nadagen van zijn carrière terug te geven aan zijn eiland Curaçao. De KNBSB ondersteunt en respecteert de overstap. Technisch Directeur Peter Kwakernaak prijst Simmons voor zijn inzet en toewijding: “We zijn Simba heel dankbaar voor zijn inzet voor het Koninkrijksteam en zijn voorbeeldrol als honkballer voor talenten en fans binnen het gehele Koninkrijk. We hebben genoten van zijn spel, zijn passie en zijn persoonlijkheid.  We kijken uit naar het voortzetten van onze relatie en wensen hem het allerbeste.” 

Simmons zelf uitte zijn enthousiasme over deze nieuwe kans: “Mijn jaren met Team Kingdom of the Netherlands zijn onvergetelijk geweest en hebben enorm bijgedragen aan mijn carrière. Ik ben opgetogen om nu iets terug te doen voor Curaçao, het eiland dat zo’n grote rol in mijn leven speelt.” 

De Central American and Caribbean Games die van 21 juni tot 8 juli worden gehouden in San Salvador, El Salvador, omvatten een reeks van sportevenementen, waaronder het honkbaltoernooi van 25 juni tot 1 juli. Dit markeert de eerste deelname van Curaçao aan dit prestigieuze evenement, na het behalen van de derde plaats op de Caribbean Baseball Cup in 2022. 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao