HB Hoofdklasse

Hoofddorp Pioniers verrast op donderdagavond

Foto: Jan Kruijdenberg

Hoofddorp Pioniers verrast op donderdagavond

Drie van de vier wedstrijden in de Honkbal Hoofdklasse verliepen redelijk eenzijdig op donderdagavond. Neptunus, DSS/Kinheim en HCAW wonnen allemaal zonder al te veel moeite. Hoofddorp Pioniers wist in een spannende wedstrijd tegen Amsterdam Pirates aan het langste eind te trekken.

Curaçao Neptunus – UVV

Even leek het erop dat UVV voor een verrassing ging zorgen in Rotterdam. Na vier slagmensen in de eerste inning stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Vier wijd voor Ryan Wheat werd gevolg door een tweehonkslag van Quin Cotton. Met een groundout bracht Jorge Espinal de 0-1 binnen. Het tweede punt kon scoren na een RBI single van Tijmen Takke.

In de derde inning kwam Neptunus op gelijke hoogte. Enrique Hatma kwam op het honk door vier wijd, hij kon scoren na een honkslag van Rayshelon Carolina, toen de rechtsvelder wat moeite had met het verwerken van de bal. Carolina stal het tweede honk en kon naar het derde honk op een doorgeschoten bal, voordat Stijn van der Meer hem met een sacrifice fly binnensloeg. Hierna ging het los voor de thuisploeg. Wat slordig verdedigend werk en controle problemen op de heuvel, zorgden er een inning later voor dat Neptunus met 4-2 voorkwam. In de hierop volgende innings liepen de Rotterdammers uit tot een 9-2 voorsprong.

Nadat Ryan Huntington na vijf innings werd vervangen op de heuvel, kwam UVV tot slechts één honkslag op het werpen van Aaron de Groot, Kevin Bakker en Mike Groen. 9-2 was de einduitslag in Rotterdam. Christian Diaz voerde zijn slagploeg aan, met drie honkslagen waaronder een triple.

Box score

Hoofddorp Pioniers – Amsterdam Pirates

Pioniers zorgde in eigen huis voor een verrassing. Pirates kwam vroeg op voorsprong, maar wist deze niet te behouden. Een RBI double van Denzel Richardson en even later een single van Jules Cremer waarop Richardson kon scoren, zorgden voor een vroege 0-2 voorsprong. Een inning later wist Pirates de 0-3 binnen te brengen. Pioniers kwam in deze inning voor het eerst op het scorebord na een RBI triple van Andreas Meijer. In de derde Hoofddorpse slagbeurt begon het te klikken voor de thuisploeg. Na vier wijd voor Bodhi de Vreede volgden er honkslagen van Terrance Heemskerk en Vincent Mevissen (RBI). Met één uit sloeg ook Michael Dumitrescu een RBI single. Later in de slagbeurt van Pioniers sloeg Andreas Meijer ook nog een honkslag waarop de 4-3 gescoord kon worden.

Hierna namen pitching en verdediging de wedstrijd over, beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Bij Pirates waren de werpers Michael Bennett (L, 7 IP, 10 H, 4 R, 3 ER, 1 BB, 4 SO) en Yassir Lachkar (1 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 0 SO). Voor de thuisploeg verdeelde Just van den Ouweelen (4 IP, 5 H, 3 R, 2 ER, 4 B, 1 SO) en Maarten Smit (W, 5 IP, 3 H, 0 R, 0 BB, 3 SO) de wedstrijd. Pioniers won met 4-3.

Box score

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

In Amersfoort wist de aanval van de thuisploeg weinig te produceren op de Haarlemse pitching. Martijn Schoonderwoerd (6 IP), Dorian Lippens (1 IP), en Robyn Clara (2 IP) gooiden samen een shutout.

De bezoekers kwamen in de eerste inning al op een voorsprong, na een 2-RBI single van Sem Kuijper. Na vier innings was de stand 0-5, mede dankzij een driehonkslag van Julian Toppen in de vierde slagbeurt. In de achtste inning scoorden de Haarlemmers nog één run na een RBI single van Jesse Velders. Uiteindelijk won DSS/Kinheim met 0-6.

Box score

HCAW – Twins Oosterhout

Een stroeve start voor Twins zette al vroeg de toon in de wedstrijd tussen HCAW en Twins. De thuisploeg stond na één inning al voor met 4-0, zonder dat hiervoor een honkslag aan te pas kwam. Zes keer vier wijd, één geraakt werper en een veldfout zorgde voor een vroege Bussumse voorsprong. Een inning later liep HCAW uit, een lead-off double van Jeandro Tromp werd gevolgd door RBI singles van Delano Selassa en Kevin Dirksen, waardoor het al snel 6-0 werd.

Lars Huijer (6 IP), Jasper Elfrink, Arjen Nijkamp en Nick Keur (allen 1 IP) kregen slechts twee honkslagen tegen in deze vrij makkelijke 7-0 overwinning tegen Twins.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse