HB Hoofdklasse

HCAW en Neptunus sweepen, Markwell gooit laatste wedstrijd

Foto: D Fotografie

HCAW en Neptunus sweepen, Markwell gooit laatste wedstrijd

De achtste speelronde in de Lucky Day Hoofdklasse stond vrijwel helemaal in het teken van de laatste wedstrijd van levende legende, Diegomar Markwell. Op zondagavond kwam hij voor het laatst in actie als werper en hielp hij Neptunus op weg naar een sweep. Ook HCAW wist een sweep te behalen. DSS/Kinheim won de serie van Quick en Pirates was net iets sterker dan Pioniers.

Twins Oosterhout – HCAW

Wederom was de pitching van HCAW dominant op zaterdag. Kaj Timmermans, Sedley Karel en Nick Keur combineerden samen voor een shutout. Overigens kregen zij wel meer honkslagen tegen dan de Oosterhoutse pitchers. Bij Twins stonden Takuya Fukuda en Filip Capka op de heuvel, zij kregen slechts vijf hits tegen, maar moesten wel drie runs incasseren.

In de eerste inning kwam HCAW op een 0-1 voorsprong. Met twee uit kwam Delano Selassa op het honk met een honkslag. Hij stal het tweede honk, kon naar het derde honk op de foutieve aangooi van de catcher. Deze aangooi belandde in het midveld en werd daar gemist, waardoor Selassa kon scoren. Ook het tweede Bussumse punt was volledig de verdienste van Selassa, hij joeg de bal namelijk over de hekken voor een solo homerun. In de negende inning scoorde de 0-3, nadat de honken vol liepen door drie keer vier wijd en er gescoord kon worden op een aangooi fout van de catcher.

Een rappe start van HCAW zorgde op zondag voor weinig spanning tussen Twins en de Bussumers. Een homerun van Victor Draijer, en RBI hits van Shurman Marlin, Max Draijer (double) en Quintin de Cuba zorgden er voor dat de thuisploeg na één inning voorstond met 5-0. In de vijfde inning werd er weer twee keer gescoord door HCAW, tweemaal was het vier wijd met volle honken waarop er een punt binnenkwam. Twee innings later liep de ploeg van coach Danny Rombley uit tot 9-0. Twins scoorde in de laatste inning nog één punt, waardoor het 9-1 werd in Bussum.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – Hoofddorp Pioniers

Na de overwinning van Pioniers op donderdag, leek de ploeg uit Hoofddorp op zaterdag wederom bijna te verrassen. Eddie Aucoin gooide voor de Hoofddorpers zeven shutout innings, waarin hij drie honkslagen tegen kreeg. In de zevende inning nam Pioniers een 0-1 voorsprong toen Daan Terstall op een doorgeschoten bal kon scoren. Een inning later werd de voorsprong verdubbeld toen Jack van Gorkum (honkslag) kon scoren op een sacrifice fly van Terrance Heemskerk.

In de negende inning ging het mis voor Pioniers, zes keer vier wijd in de inning, waarvan vijf keer achtereenvolgend, gaf Pirates de kans om drie keer te scoren. Een walk-off walk voor Roelie Henrique, waarmee de thuisploeg won met 3-2.

Lang was het spannend in Hoofddorp op zondagavond. Na afloop van het Little League toernooi werd er om 19:30 gespeeld door Pioniers en Pirates. In de zevende inning werd er voor het eerst gescoord, het was drie keer raak voor Pirates. Met twee man op de honken door vier wijd, sloeg Denzel Richardson een 2 RBI single. Richardson kon zelf ook scoren op een sacrifice fly van Alex Madera. In de laatste inning vergrootte Pirates de voorsprong. Alex Madera kwam op het honk met een lead-off single, hij werd binnengebracht op een honkslag van Luca van Gorkum. Honkslagen van Duco Nuijten, Pim Vijfvinkel en Jules Cremer volgden, de laatste honkslag bracht Nuijten binnen voor de 0-5. In de tweede helft negen probeerde Pioniers nog wat terug te doen, na vier wijd voor Vincent Mevissen sloeg Daan Terstall en double, waarop gescoord kon worden. Hier bleef het overigens bij, waardoor Pirates met 1-5 won. Jelle van der Lelie verdiende de win, hij kreeg in zeven innings slechts één honkslag tegen. Zijn opvolger, Scott Prins, gooide de laatste twee innings en moest ook één honkslag incasseren.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

Een vroege 4-0 voorsprong van DSS/Kinheim werd lang vastgehouden door de Haarlemse werpers. Een sacrifice fly van Sem Kuijper in de eerste inning en een bases clearing double van Nick Hofer zorgden voor de voorsprong. Nick Boxelaar kreeg vijf innings lang geen hit tegen en hielp zijn ploeg goed op weg richting een vrij makkelijke overwinning. In de zesde inning voegde de thuisploeg nog drie punten toe aan de voorsprong. Een lead-off double van Matis Crouwel werd opgevolgd door een RBI single van Mees Robberse. Hij kon naar het derde honk verschuiven op een honkslag van Thomas Bos en scoorde op een sacrifice fly van Jesse van den Berg. Bos kon even later scoren op een honkslag van Amarensio Franka. In de zevende en achtste inning scoorde Quick nog drie runs, waarmee de einduitslag 7-3 werd in Haarlem.

Na twee vrij makkelijke overwinningen voor DSS/Kinheim, was het op zondag in Amersfoort een stuk spannender. De bezoekers uit Haarlem kwamen vroeg op voorsprong. Honkslagen van Matis Crouwel, Mees Robberse, Amarensio Franka en Julian Toppen, samen met wat veldfouten zorgden voor een vroege 0-4 stand. Dankzij een homerun van Alex Henrietta scoorde Quick in de tweede helft van de tweede inning de 1-4. In de twee volgende innings wist Quick op gelijke hoogte te komen. In de derde slagbeurt kon Jhan Rifaela (vier wijd) scoren op een sacrifice fly van Pascal Zegwaard. Een inning later was het een RBI double van Lars Visser en een double steal met één en drie bezet waardoor de stand gelijk werd.

DSS/Kinheim nam in een slagbeurt later weer de voorsprong in handen, op een sacrifice fly van Mees Robberse kon Sem Kuijper de 4-5 scoren. Een triple van Ibrahin Redan, gevolgd door een double van Marvin Jakobus zorgde voor wederom een gelijke stand na zes innings. Beide ploegen scoorden in de achtste inning één run, waardoor de stand nu 6-6 was. Dit bleef de stand na negen innings, tijd voor extra innings dus. In de tiende inning sloeg Irving Redan met volle honken de bal net over het binnenveld heen voor een walk-off single, Quick won met 7-6.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – Curaçao Neptunus

Het duurde in Utrecht erg lang voordat Neptunus los kwam van de gretige Utrechtse aanval. UVV nam in de eerste inning een 3-0 voorsprong op het werpen van Shairon Martis. De RBIs kwamen op honkslagen van Jorge Espinal en J’mar Calliste (2). Neptunus kwam in de vijfde inning op gelijke hoogte, maar UVV nam in de tweede helft van de inning de voorsprong weer in handen. Wederom was het Espinal met de RBI single, waarop Quin Cotton kon scoren. Na vier wijd voor Tijmen Takke en een honkslag van Stefan Kuipers waren de honken vol. Op een wilde worp kon Espinal de 5-3 scoren.

Wederom maakte Neptunus de stand gelijk. In de zesde inning sloeg Christian Diaz een homerun. Deze grote klap werd gevolgd door nog een extra-base hit, namelijk een double van Sheadion Jamanika. Hij kon scoren op een honkslag van Tyriq Kemp. Na een double van Ryan Wheat en een honkslag van Quin Cotton stond UVV aan het einde van de zesde inning weer voor. Hierna ging het mis voor de thuisploeg. In de zevende inning kwam Neptunus weer gelijk, een slagbeurt later scoorden de Rotterdammers vijf keer. Vier keer vier wijd, een veldfout en twee honkslagen waren hiervan de oorzaak. Dankzij deze grote inning won Neptunus met 6-11.

De wedstrijd tussen Neptunus en UVV op zondagavond stond in het teken van Diegomar Markwell, die zijn laatste wedstrijd in de Hoofdklasse gooide. Markwell gaat zich vanaf nu focussen op het coachen van de pitchers bij Neptunus en is ook de kersverse pitching coach van Team Kingdom of the Netherlands.

Na twee innings werd Markwell met een staande ovatie van het Neptunus Familiestadion vervangen op de heuvel, waarmee zijn spelers carrière nu dan echt voorbij is.

Neptunus won de wedstrijd vrij eenvoudig. In de vierde inning werd er drie keer gescoord door de Rotterdammers. RBI singles kwamen van Dwayne Kemp en Christian Diaz, waarna Arthur Bonevacia met een velders keus ook nog een punt binnenbracht.

UVV scoorde in de zesde inning, dankzij honkslagen van Jorge Espinal, Tijmen Takke (double) en Raoell Kortstam twee punten, dit was de enige aanval die de ploeg uit Utrecht kon creëren. Neptunus vergrootte de voorsprong in dezelfde inning weer, nadat Tyriq Kemp met een honkslag zowel Dwayne Kemp als Christian Diaz kon binnenbrengen. Een inning later was het Dwayne Kemp die met een honkslag nog twee punten binnen bracht, hiermee kwam de stand op 7-2. Dit zou ook de einduitslag worden, de wedstrijd werd na acht innings beëindigd wegens het bereiken van de curfew.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

De stand in de Lucky Day Hoofdklasse na speelronde acht

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse