Softbal

Zeer sterk Tsjechië wint de 38ste editie van het Zeister Slot Tournament

Zeer sterk Tsjechië wint de 38ste editie van het Zeister Slot Tournament

Afgelopen Pinksterweekend werd het jaarlijkse Men’s Fastpitch Softbal evenement, het Zeister Slot Tournament, gespeeld op de velden van Firebirds BSC in Zeist. Dit jaar kon het toernooi een mini EK genoemd worden. Nationale teams van Groot Brittannië, België, Duitsland, het Koninkrijksteam en Tsjechië sierde de poster. Clubteams Amager Vikings uit Denemarken en Caribeños uit Tenerife maakten de line-up compleet. Het weer was goed, het aanwezig publiek kon genieten van prachtige wedstrijden en veel gezelligheid rondom de velden.

Tekst: Mathijs Achterberg

Op zaterdag en zondag is er een halve competitie gespeeld, elk team speelde één keer tegen elkaar. Tsjechië won elke wedstrijd en stond eerste in de uitslagen, gevolgd door Amager Vikings als tweede en Team Kingdom of the Netherlands als derde. België stond vierde, gevolgd door Caribenos (5), Groot Brittannië (6) en Duitsland eindige als zevende.

Op maandag werd er een knock-out ronde gespeeld, waarin het Koninkrijksteam speelde tegen Groot Brittannië. De Britten bleken met 8-13 te sterk en zorgden daardoor voor een vroege uitschakeling van Oranje. De knock-out fase resulteerde in een finale die gespeeld werd door Tsjechië tegen Amager Vikings.

Deze finale werd een spannende wedstrijd, waarin de Tsjechen voor het eerst echt tegenstand kregen in dit toernooi. Tsjechië begon de finale ongeslagen en met 0 punten tegen. Al in de eerste inning sloeg Tsjechië de eerste punten binnen, maar kort daarna zorgden de Vikings voor eerste runs tegen voor de Tsjechen en trokken zij de stand gelijk. Uiteindelijk wist Tsjechië het toernooi te winnen met een 3-2 overwinning in de finale.

Uitslagen

Na de finale volgde traditiegetrouw de toespraak en prijsuitreiking door Kristina Graafstal, toernooidirectrice. Tsjechië kreeg de wisselbeker mee, Vikings werd 2de en Caribeños sloot de top 3 af. Groot Brittannië eindigde door de overwinning op het Koninkrijksteam als 4de voor het Koninkrijskteam (5), België (6) en Duitsland (7).

Jaluska van Tsjechië was de beste slagman van het toernooi. Groot Brittannië had de Homerun King in hun team, Darren Meintjes wist er tijdens het toernooi 3 te slaan. Jeff Delfina van het Konikrijksteam had weer de meest gestolen honken (5). Adam Buchner van Tsjechië werd uitgeroepen tot beste pitcher met 39 strikeouts en Revin Brooks van Vikings werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi. Rachid Engelhardt, voormalige Minor League en Hoofdklassespeler, heeft zijn hart verkocht aan het softbal en werd uitgeroepen tot Beste Rookie.

Hall of Fame

De organisatie van het Zeister Slot Tournament heeft de Hall of Fame nieuw leven ingeblazen. Dit jaar werden 2 vrijwilligers die al jaren betrokken zijn bij de organisatie toegevoegd aan de lijst. Koos Rommelse, penningmeester van het toernooi, en Tineke Mulder, verantwoordelijk voor de kantine en catering, zijn de 2 nieuwe Hall of Famers. Naast Tineke en Koos werden ook Carolien Stadhouders en Bert Loggen toegevoegd. Carolien is al geruime tijd de Umpire in Chief voor het toernooi, samen met Bert zorgt zij voor umpires en samen verdelen zij de wedstrijden onder de umpires. Zonder Carolien en Bert zou de organisatie een grote uitdaging hebben om de beste scheidsrechters weten te vinden voor het toernooi.

Volgend jaar wordt de 39ste editie van het Zeister Slot Toernooi weer gehouden met Pinksteren van 18 tot en met 20 mei! De organisatie gaat weer zorgen voor een ijzersterke line-up

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal