HB Hoofdklasse

Schakel in: Directe strijd om vierde plaats in Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

Schakel in: Directe strijd om vierde plaats in Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

In de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse wordt dit weekeinde de laatste speelronde uit het reguliere seizoen gespeeld. Na deze ronde wordt de top 4 van de onderste 5 gescheiden en wordt in die aparte competities toegewerkt naar de Wild Card Ronde. Op dit moment staat Twins Oosterhout op de vierde plaats, maar nummer vijf RCH-Pinguins volgt op slechts twee punten. In een direct duel wordt dit weekend bepaald wie zich bij de drie bovenste teams voegt in de Vervolgcompetitie.

Vanavond om 19.30 uur begint deze spannende speelronde met een wedstrijd in Oosterhout. Twins staat na 21 wedstrijden op 11 overwinningen, 1 gelijkspel en 9 nederlagen (23 punten), terwijl RCH op 10 overwinningen, 1 gelijkspel en 10 nederlagen (21 punten) staat.

Als Twins Oosterhout dit weekend twee wedstrijden wint, plaatsen zij zich – net als in 2022 – voor de Vervolgcompetitie van de bovenste 4. In het geval dat RCH twee keer wint en Twins één keer wint, eindigen beide teams op een gelijk aantal punten. Het onderlinge resultaat is dan in het voordeel van RCH, waardoor RCH zich dan plaatst voor de Vervolgcompetitie van de bovenste 4.

Elders kan Amsterdam Pirates nog invloed hebben op wie de Reguliere competitie als nummer één beëindigt. De Amsterdammers spelen tegen Curaçao Neptunus, dat de speelronde start met een voorsprong van 3 punten op HCAW, dat dit weekend speelt tegen UVV. Deze series worden beiden op donderdag, vrijdag en zaterdag gespeeld in verband met de deelname van HCAW en Amsterdam Pirates aan de European Champions Cup volgende week. Dit toernooi wordt gespeeld in Bussum en Amsterdam en kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.ecc2023.eu.

Dit zijn de wedstrijden van vanavond met de links naar de livestream op Honkbalsoftbal.tv en play-by-play:

Twins Oosterhout – RCH-Pinguins

Livestream
Play-by-play

Amsterdam Pirates – Curaçao Neptunus

Livestream
Play-by-play

UVV – HCAW

Livestream
Play-by-play

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

Livestream
Play-by-play

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse