HB Hoofdklasse

Twins doet goede zaken, Neptunus laat punten liggen

Foto: Alfred Cop

Twins doet goede zaken, Neptunus laat punten liggen

Belangrijke wedstrijden in Oosterhout en Heemstede dit weekend. Twins en RCH spelen in een onderling duel om de laatste plek in de top vier. Neptunus liet in Amsterdam op slordige wijze punten liggen, waardoor HCAW nog steeds zicht heeft op de eerste plek in de ranglijst.

Twins Oosterhout – RCH-Pinguïns

In de strijd om de laatste plek in de top vier, voor de splitsing van de competitie, werd er in Oosterhout een spannende pot gespeeld. Voor Twins begon Takuya Fukuda erg sterk op de heuvel. Hij gooide 7.1 innings en kreeg hierin op drie honkslagen, geen punt tegen. Zijn opvolger was Filip Capka, hij wist de Oosterhoutse voorsprong te behouden. Twins kwam in de eerste inning al voorsprong. Nadat Marnix Ruben op het honk kwam met een honkslag, kon hij scoren op de honkslag van Luuk Bun later in de inning. Drie innings speelde Ruben weer in rol bij de Oosterhoutse aanval. Hij sloeg Jerzy van Gool over de thuisplaat met een honkslag. Twins kwam op 3-0 nadat Axel Poesmans in de achtste inning een lead-off triple sloeg. Hij kon scoren op een sacrifice fly van Van Gool. RCH scoorde voor het eerst in de laatste inning, Aldrich Guzman (single) kon scoren op een double van Tijani Dunlop. Hierdoor werd de einduitslag 3-1 in Oosterhout.

Twins is nu één overwinning verwijderd van plaatsing in de top vier. Als RCH de volgende twee wedstrijden wint, zal de ploeg uit Heemstede deze plaats bemachtigen.

Box score

Amsterdam Pirates – Curaçao Neptunus

Een bijzondere wedstrijd in Amsterdam op donderdagavond. Zeven innings lang was het 0-0 tussen Neptunus en Pirates. In de achtste inning kwam de Rotterdamse aanval los. De honken liepen toen vol door driemaal vier wijd. Dwayne Kemp maakte hier mooi profijt van met een 3-RBI triple. Kemp scoorde zelf op een groundout van Christian Diaz. Hiermee namen de bezoekers uit Rotterdam een 0-4 voorsprong.

In de negende inning ging het mis voor Neptunus. De voorsprong werd langzamerhand uitgewist. Twee keer vier wijd en een honkslag van Kenny Berkenbosch zorgde voor het eerste Amsterdamse punt. Nog een vrije loop door vier wijd volgde, voordat Jules Cremer met een groundout het tweede Amsterdamse punt binnenbracht. Door een veldfout liepen de honken vol. Luca Pastor sloeg met een honkslag de 3-4 binnen. Op nog een fout in het Rotterdamse veld kon de gelijkmaker scoren. De honken stonden nog steeds vol. Op een wilde worp schoof iedereen een plekje op en scoorde Jason Jakobus het winnende punt. Pirates won via een walk-off wild pitch met 5-4.

Box score

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

Een vroege voorsprong van DSS/Kinheim hield de hele wedstrijd stand. Na vier innings stonden de Haarlemmers voor met 5-0. In de eerste inning werd er twee keer gescoord, dankzij een RBI single van Donny Kuijper en vier keer vier wijd. Twee innings later voegde Mees Robberse een punt aan de voorsprong toe met een RBI double. Sem Kuijper sloeg een inning later ook een RBI double, waarop Urving Kemp (single) kon scoren. Kuijper scoorde zelf later op een honkslag van Robberse.

Pioniers scoorde in de zesde inning tweemaal, maar de Haarlemmers wisten in de tweede helft van de inning drie keer te scoren, waardoor het 8-2 werd. In de zevende inning scoorde Pioniers nog de 8-3, maar daar bleef het bij. De curfew was na zeven innings bereikt, mede dankzij een scheidsrechters wissel door een blessure.

Box score

UVV – HCAW

In Utrecht duurde het tot de zesde inning voordat HCAW los kon komen van UVV. Beide ploegen scoorde in de eerste inning. Back-to-back singles van Delano Selassa en Jeandro Tromp zorgden voor de 0-1. De gelijkmaker kwam na een tweehonkslag van Quin Cotton en een RBI single van Tijmen Takke. HCAW kwam in de derde inning weer op voorsprong. Victor Draijer (honkslag) kon scoren op de tweede RBI single van de avond van Jeandro Tromp. Quintin de Cuba scoorde een inning later de 1-3, hij kwam op het honk met een single en scoorde op een sacrifice fly van Victor Draijer.

UVV kwam in de vijfde inning weer op gelijke hoogte. Wederom was het een tweehonkslag van Cotton die een rally begon. Jorge Espinal volgde met een honkslag en Tijmen Takke kwam op het honk door een veldfout. Hierdoor kon Cotton scoren en Espinal verschoof naar het derde honk. Hij kon later scoren op een aangooifout van de catcher.

Met twee uit in de zesde inning wist HCAW de voorsprong weer in handen te nemen. Geraakt werper voor Brendly Martina en een honkslag van Thomas Maathuis zorgden voor lopers op het eerst en tweede honk. Door een wilde worp verschoven ze allebei een honk op. Delano Selassa maakte hier profijt van en sloeg een 2-RBI single richting het rechtsveld. Hiermee kwam HCAW op 3-5, wat ook de einduitslag werd.

Box score

Vanavond spelen Neptunus en Pirates in Rotterdam de tweede wedstrijd van de serie. In Bussum spelen HCAW en UVV ook om 19:30. Deze verschuiving in het speelschema van de Lucky Day Hoofdklasse is in verband met de European Champions Cup die voor HCAW en Pirates op dinsdag begint.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse