Honkbal

Didi Gregorius geselecteerd voor LMB All-Star Game

Didi Gregorius geselecteerd voor LMB All-Star Game

Na zijn kortstondige verblijf in de competitie van Puerto Rico en de optredens in de World Baseball Classic op Taiwan, is Didi Gregorius neergestreken bij Union Laguna Algodoneros in de Mexicaanse competitie. De oude club van Roger Bernadina en Jair Jurrjens.

Hij heeft daar intussen 25 wedstrijden gespeeld. De eerste resultaten zijn zeer positief, kijk maar even mee:

In de sociale media van de vereniging uiten de fans zich (zeer) positief over de prestaties van ‘Sir Didi’. Geen slecht uitgangspunt voor het bewerkstelligen van een comeback in de Major League.

Gregorius is overigens niet het enige lid van het Koninkrijksteam dat in Mexico onderdak heeft gevonden. Want waar Gregorius op de vijfde plek staat in het klassement voor de meeste homeruns, staat Ademar Rifaela op een gedeelde tweede plaats.

Na zeer een succesvol verblijf in de Winter League van Nicaragua speelt Rifaela dit seizoen voor Guerreros de Oaxaca.

Hij heeft in de tussenliggende periode 39 wedstrijden gespeeld en kwam daar tot de volgende cijfers:

  • Slaggemiddelde .360
  • Slugging .634

Zijn statistieken wijzen op 9 tweehonkslagen, 11 homeruns, maar ook 55(!) honkslagen.

Voor Gregorius leverden zijn statistieken hem een uitverkiezing op voor de All-Star Game in de Liga Mexicana de Beisbol. Hij komt daarin uit voor Zona Norte. Of Rifaela het team van de zuidelijke divisie (Zona Sur) gehaald heeft, is nog niet bekend.

De derde man uit het Koninkrijksteam die een club in Mexico heeft gevonden is Wendell Floranus. Hij speelt voor Tigres de Quintana Roo.

Hij heeft in 18 outings 9 saves gerealiseerd. Daarbij waren zijn cijfers 19K – 8BB – 19H in 16 innings. Zijn ERA in die outings laat wel wat te wensen over: 7.88.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal