ECC 2023

ECC 2023 Dag 2: HCAW wint ruim, Pirates komt net te kort in extra innings

Foto: Alfred Cop

ECC 2023 Dag 2: HCAW wint ruim, Pirates komt net te kort in extra innings

Op wederom een zonovergoten dag, begon om 15:00 uur de tweede dag van de European Champions Cup in Amsterdam en Bussum. In de middagwedstrijden wisten beide Duitse ploegen te winnen. In de avondwedstrijden leek het erop dat beide Nederlandse ploegen ook zouden winnen, maar Pirates kwam op het einde net te kort.

Draci Brno – Paderborn Untouchables

Beide pitchers stonden acht innings lang erg goed te gooien in de middagwedstrijd tussen Draci Brno en de Paderborn Untouchables. Bij de Tsjechen stond voormalig Major Leaguer Juan Jaime op de heuvel, bij de Duitsers was het Quinn Dipasquale.

In de derde inning sloeg de Tsjechische slagploeg voor het eerst toe. Na vier wijd, een opofferingsstootslag en twee veldfouten stond Draci Brno voor met 1-0. Het tweede punt kwam binnen op een honkslag van Andres Angulo.

Paderborn scoorde pas in de negende inning voor het eerst, maar dit lukte de Duitsers wel vier keer. Door twee honkslagen en een keer vier wijd kwamen de honken vol. Hierna volgden RBI singles van Luca Rammelmann en Linus Nixdorf. Ook Ladislaus Landwehr sloeg een honkslag, hierop werd twee keer gescoord. Met een 2-4 voorsprong werd Dipasquale op de heuvel vervangen door Benjamin Thaqi. Thaqi verdiende de save in deze overwinning van de Duitsers. Beide ploegen hebben nu één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren.

Box score

Bonn Capitals – Rouen Huskies

Wat begon als een spannende wedstrijd, liep tegen het einde uit op een vrij makkelijke overwinning voor de Bonn Capitals. Al in de eerste wedstrijd kwamen de Capitals op een 2-0 voorsprong. Een RBI single van Vincent Ahrens zorgde voor de 1-0, later kon hij zelf ook scoren op een veldfout. Twee innings later kwamen de Huskies uit Rouen op gelijke hoogte. Op een tweehonkslag van Dylan Gleeson konden Jarreau Martina en Martin Vissac binnenkomen.

In de vierde Duitse slagbeurt werd er weer een voorsprong genomen. Daniel Sanchez kon scoren op een honkslag van Phildrick Llewellyn. Een inning later werd het 4-2.

Bonn bleef uitlopen, in de zesde inning scoorde Eric Brenk op een RBI double van Terrell Joyce. De Amerikaanse Joyce ging drie uit drie, met twee RBIs. Na negen innings was het 7-2 in het voordeel van de Duitsers. De pitchers van Bonn waren Sascha Koch (W, 7 IP, 5 H, 2 R, 2 ER, 2 BB, 7 SO) en Wilson Lee (S, 2 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 3 SO). Rouen heeft nu twee wedstrijden verloren, Bonn heeft een record van 1-1.

Box score

SKSB Arrows Ostrava – HCAW

HCAW kwam al in de eerste inning op voorsprong en domineerde vanaf hier meteen de wedstrijd. Twaalf keer scoorde de ploeg uit Bussum in zeven innings. In de derde Bussumse slagbeurt werd er maar liefst zes keer gescoord, mede dankzij een 3-run homerun van Jair van Borkulo. Dit was niet de enige verre klap van de avond. In de vijfde inning was het raak voor zowel Quintin de Cuba als Julian Goins. Pitchers Kaj Timmermans, Nathan Diaby en Jasper Elfrink combineerde voor een shutout in deze 0-12 overwinning.

HCAW is nu als enige ploeg in Groep B ongeslagen, de Arrows hebben één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren.

Box score

Amsterdam Pirates – Parma Baseball Club

Net als gisteravond was het in Amsterdam, tijdens de wedstrijd van de Pirates weer enorm spannend tot het einde.

Parma kwam vroeg op voorsprong na een RBI single van Luis Gonzalez, waarop Stefano Desimoni de 0-1 kon scoren. Door back-to-back doubles van Manuel Joseph Timo en Alberto Mineo kwam Parma tot 0-2 in de derde inning. Het werd nog 0-3 toen Mineo kon scoren op een single van Cesare Astorri.

Twee innings later kon Parma nog een keer scoren en leken de Italianen vrij makkelijk met de overwinning naar huis te kunnen gaan. Niets was minder waar, Pirates scoorde in de tweede helft van de vijfde inning vijf keer en stond ineens voor.

Na honkslagen van Jorrit Penseel en Jason Jakobus en vier wijd voor Roelie Henrique stonden de honken vol. Met twee uit leek het dat Parma uit de inning kon komen, maar de derde uit werd niet succesvol gemaakt. De geslagen bal van Denzel Richardson werd door de Italiaanse korte stop richting het rechtsveld gegooid, hierdoor scoorde er twee punten. Hierna volgde een 3-RBI double van Kenny Berkenbosch, waarmee Amsterdam Pirates de voorsprong in handen nam.

Het duurde tot de negende inning voordat Parma op gelijke hoogte kwam. Manuel Joseph Timo begon de inning met vierwijd, Alberto Mineo volgde met een honkslag. Hierna volgde een sacrifice fly van Luis Gonzalez, waarop de gelijkmaker binnenkwam.

Pirates wist niet te scoren in de negende inning, er was dus een extra inning nodig. Tijdens de European Champions Cup beginnen de extra inning met een honkloper op het tweede honk. Parma maakte hier mooi gebruik van. Op de stootslag van Tommaso Battioni kon Riccardo Flisi scoren, aangezien deze bunt niet goed werd verwerkt. Nog een stootslag volgde, waardoor Battioni op het derde honk kwam. Vanaf hier scoorde hij de 5-7 op een sacrifice fly van Noel Gonzalez.

Pirates wist in hun helft van de inning niets meer te creëren, waardoor Parma met de overwinning naar huis ging. Parma is nu 2-0, terwijl Pirates 0-2 is in de European Champions Cup. Amsterdam heeft nog wel een kans op plaatsing voor de halve finale. Dan moet Parma op donderdag winnen van Draci Brno en moeten de Pirates zelf met een stevige marge winnen van Paderborn.

Box score

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze spannende laatste speeldag in de poulefase! Koop je kaarten nu via www.ecc2023.eu of aan de poort (25% duurder).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2023