Honkbal

Didi Gregorius tekent bij Seattle Mariners

Foto: MLB Photos/Mary DeCicco

Didi Gregorius tekent bij Seattle Mariners

Na een hele goede start van zijn seizoen in de Liga Mexicana de Beisbol heeft Didi Gregorius zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Zijn goede spel is opgevallen bij scouts van de Seattle Mariners, die hem naar verluidt een Minor League contract aangeboden hebben.

Gregorius sloeg eerder deze week zijn elfde homerun van het seizoen en stond daarmee in de top-3 van de Mexicaanse competitie, waarvan het niveau ingeschat wordt op dat van Triple-A. Gregorius stond bovendien bovenaan in OPS. (on-base plus slugging percentage) en in de top van het klassement van slaggemiddelde.

Dankzij zijn goede spel zou hij meedoen aan de All-Star Game van de LMB en zelfs de Home Run Derby. Dat gaat nu niet door, want ‘Sir Didi’ zal zich snel moeten melden bij de Mariners. Seattle, dat vorig jaar in de play-offs stond, staat momenteel op een teleurstellende vierde plaats in de American League Western Division.

Met een 30-31 W-L record moeten zij momenteel de verrassende Texas Rangers, de Houston Astros en ook de Los Angeles Angels voor zich dulden. De korte stop positie wordt bij het meest noordwestelijk gelegen team uit Major League Baseball ingevuld door J.P. Crawford, die .240 slaat met 3 homeruns en 22 RBI.

Gregorius zal zich in eerste instantie waarschijnlijk moeten melden bij de Tacoma Rainiers in Triple-A, maar krijgt hopelijk snel een kans om terug te keren in de Major League, waarin hij vorig jaar voor het laatst uitkwam voor de Philadelphia Phillies.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal