HB Hoofdklasse

Quick en Pioniers beginnen goed in vervolgcompetitie onderste vijf

Foto: Jan Kruijdenberg

Quick en Pioniers beginnen goed in vervolgcompetitie onderste vijf

Terwijl de European Champions Cup in Amsterdam en Bussum nog volop aan de gang is, werd er in Amersfoort en Hoofddorp alvast begonnen aan de vervolgcompetitie van de onderste vijf teams uit de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

In een wedstrijd, die lang heen en weer ging, trok Quick aan het langste eind. Ondanks dat de ploeg uit Oosterhout meer honkslagen had, lukte het niet om een overwinning mee naar huis te nemen. Na een lead-off triple van Marnix Ruben nam Twins op een RBI bunt single van Luuk Bun een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong werd in de tweede helft van de inning al snel uitgewist. Quick nam, mede dankzij honkslagen van Jordy Burger en Alex Henrietta, een 2-1 voorsprong.

Twee innings later kwam Twins weer op voorsprong, er werd drie keer gescoord door de Oosterhoutse slagploeg. Met twee uit werden er drie honkslagen achter elkaar geslagen. De grote klap in de inning was een 2-RBI triple van Berend Ruben. Wederom kwam Quick meteen met een antwoord. Drie honkslagen en wat hulp van fouten door de Oosterhoutse defensie zorgden ervoor dat het na drie innings 4-4 stond in Amersfoort.

In de zesde en zevende inning wist Quick een voorsprong te nemen en deze in stand te houden. Een RBI single van Amar van Zwieten in de zesde inning en RBIs van Irving Redan en Kai Berkel in de zevende inning zorgden voor 8-5 voorsprong. Dit bleef de stand in Amersfoort, Jasper Popken gooide de wedstrijd namelijk in het slot en verdiende een save in de laatste twee innings. De win ging naar starting pitcher Jack Wagner, hij gooide zes innings.

Box score

Hoofddorp Pioniers – UVV

Een complete game shutout van Sem Lauf hielp Pioniers op weg richting een 4-0 overwinning tegen UVV. De Utrechtse slagploeg kwam tot slechts vier honkslagen, Pioniers had er negen. Alle aanval van de ploeg van coach Tom van Limburg kwam in de eerste inning. Een lead-off walk voor Bodhi de Vreede werd gevolgd door een honkslag van Terrance Heemskerk. Daan Terstall sloeg ook een single, hierop kwam De Vreede binnen. Door een basehit van Vincent Mevissen kwamen de honken vol. Thom Hoogkamer verzamelde met een velders keus een RBI. Andreas Meijer en Daniel Heiligers (double) zorgden voor het derde en vierde punt voor Pioniers.

De stand na de eerste inning was 4-0 en deze veranderde niet meer in de acht innings die volgden. Een solide overwinning voor Pioniers in de eerste wedstrijd van de vervolgcompetitie dus.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse