ECC 2023

ECC 2023 Dag 3: HCAW en Pirates behalen allebei de halve finales

Foto: Bob Prins

ECC 2023 Dag 3: HCAW en Pirates behalen allebei de halve finales

Tijdens de laatste dag van de groepsfase stond er voor veel ploegen nog een hoop op het spel. Een plek in de halve finale of een plek in de relegation round. Parma, Ostrava, Bonn en Amsterdam wisten te winnen, Ostrava liep wel net een plek in de halve finale mis.

Parma Baseball Club – Draci Brno

Parma kwam goed uit de startblokken in Amsterdam. In de eerste inning werd er al twee keer gescoord, na honkslagen van Noel Gonzalez, Luis Gonzalez en Alberto Mineo. Twee innings later werd de voorsprong verdubbeld door de Italianen. Een lead-off double van Stefano Desimoni werd gevolg door een fout in het rechtsveld. Hierop kon Desimoni scoren. Later in de inning werd het vierde punt gescoord via een sacrifice fly van Luis Gonzalez.

Draci Brno scoorde voor het eerst in de vijfde inning. Met twee uit in de inning sloeg Filip Mostek een tweehonkslag, Arnost Dubovy volgde met ook een double. Op een honkslag van Andres Angulo kon Dubovy binnenkomen. Hierdoor werd de stand 4-2. Dit was de enige aanval die de slagploeg van Brno kon creëren. Parma voegde in de vijfde en zesde inning nog twee punten toe aan de score en won uiteindelijk met 6-2. Op de heuvel gebruikte de Italianen drie werpers. Diego Fabiani gooide als starting pitcher zes innings. Zijn opvolger was Mattia Aldegheri, hij gooide twee sterke innings en kwam in de negende inning een beetje in de problemen. Matteo Bocchi gooide met een strikeout de deur op slot. Met deze overwinning heeft Parma de groepsfase ongeslagen doorlopen, morgen zullen zij dus in een halve finale spelen.

Box score

Rouen Huskies – SKSB Arrows Ostrava

In Bussum was het tijdens de middagwedstrijd de ploeg uit Tsjechië die als eerst toesloeg. In de vierde inning werd er viermaal gescoord. Met twee uit in de inning en een loper het eerste honk door vier wijd, sloegen de Arrows toe op het werpen van Will Lacroix. Michael Vykoukal en Maria Gottschall sloegen honkslagen, tweemaal vier wijd volgde. Inmiddels was er al twee keer gescoord, maar een 2-RBI double van Rory Graf-Brennen was de kers op de taart.

Twee innings later kwamen beide ploegen tot scoren. Eerst brachten de Arrows een punt over de thuisplaat via back-to-back doubles van Daniel Cerny en Jakub Kubica. In de tweede helft van de inning kon Martin Vissac scoren nadat hij op het honk kwam met een single.

Met deze 1-5 overwinning eindigden de Arrows met een 2-1 record in de groepsfase, de Huskies uit Rouen waren wat minder succesvol en gingen 0-3.

Box score

HCAW – Bonn Capitals

HCAW, dat tot dusver in het toernooi twee keer eenvoudig wist te winnen, had het op donderavond tegen de Bonn Capitals wat moeilijker. In de eerste inning kwamen de Bussumers wel op voorsprong. Honkslagen van Delano Selassa, Kevin Dirksen en Jair van Borkulo zorgden voor de 1-0.

Hierna sloeg Bonn toe. Met volle honken sloeg Luis Martin Carrion een 2-RBI single waarmee de voorsprong in Duitse handen kwam. Deze voorsprong groeide in de derde inning. Joyce Terrell kon na een lead-off single scoren op een sacrifice fly van Vincent Ahrens.

In de vijfde inning werd het 1-5. Met lopers op het tweede en derde honk, was het Vincent Ahrens met de belangrijke klap. Op zijn honkslag door het midden kon tweemaal gescoord worden. Brendly Martina begon in de negende inning nog een potentiële comeback met een lead-off homerun, dit was overigens het enige punt wat HCAW nog kon scoren. Bonn won dus met 2-5.

Box score

Paderborn Untouchables – Amsterdam Pirates

Het Amsterdam Pirates dat tot dusver niet kon overtuigen tijdens de groepsfase, lukte het wel om overtuigend te winnen tegen de Paderborn Untouchables. In zeven innings werd er met 0-15 gewonnen door de Amsterdammers. Naut Kragt gooide voor Pirates zes shutout innings, hierin kreeg hij drie honkslagen tegen en gooide hij negen keer drie slag. Yassir Lachkar gooide de laatste inning waarin niemand op het honk kwam.

Roelie Henrique en Jorrit Penseel blonken uit in het slagperk, beiden sloegen zij drie honkslagen in vier slagbeurten.

De Untouchables hadden vijf pitchers nodig in deze wedstrijd, geen van hen lukte het om de nul te houden.

Box score

Op vrijdag staan de halve finales op ons te wachten. In Bussum begint om 19:00 uur de eerste halve finale tussen HCAW en Amsterdam Pirates. In Amsterdam nemen Parma en Bonn Capitals het tegen elkaar op om 19:30 uur. Om 15:00 begint de relegation round waarin Draci Brno, Ostrava Arrows, Paderborn Untouchables en Rouen Huskies zullen vechten tegen degradatie naar de Federation Cup. In Amsterdam nemen Rouen en Brno het tegen elkaar op. In Bussum spelen Paderborn en Ostrava.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2023