ECC 2023

HCAW ten koste van Amsterdam Pirates naar finale European Champions Cup

Foto: Bob Prins

HCAW ten koste van Amsterdam Pirates naar finale European Champions Cup

In Bussum stonden Amsterdam Pirates en HCAW op vrijdagavond tegenover elkaar als Nederlandse halve finalisten in de European Champions Cup. Na een lange en spannende wedstrijd trok HCAW na verlenging met 4-3 aan het langste eind. Zij plaatsten zich hiermee voor de finale die op zaterdag om 18.00 uur in Bussum wordt gespeeld.

Amsterdam Pirates nam een vroege voorsprong in de wedstrijd, dankzij homeruns van Denzel Richardson en Luca Pastor. International Lars Huijer, de beoogde startend werper voor de finale, werd al vroeg in de wedstrijd gebracht om het bloeden te stoppen en dat deed hij uitstekend. Hij kwam in de derde inning op de heuvel en zou tot en met de tiende inning geen punt meer toestaan aan de Amsterdammers.

De thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd en trok de stand in de achtste inning via een honkslag van Delano Selassa gelijk. Toen het na negen volledige innings nog altijd 3-3 stond, moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin kwam Pirates niet tot scoren en zag HCAW in de gelijkmakende tiende slagbeurt de honken vollopen. Slagman Kevin Dirksen werd vervolgens geraakt door een worp van pitcher Pim Vijfvinkel, waardoor het winnende punt over de thuisplaat kwam. In de finale speelt HCAW morgen in eigen huis, de Rob Hoffmann Vallei, tegen 1949 Parma Baseball Club. De Italianen wonnen de afgelopen twee edities van het toernooi en versloegen in de halve finale in Amsterdam eerder vanavond het Duitse Bonn Capitals met 13-3.

Kaarten voor de finale van zaterdag zijn nog te koop via www.ecc2023.eu. Kun je er niet bij zijn? Dan kijk je live mee via Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2023