ECC 2023

ECC Dag 4: Parma en HCAW plaatsen zich voor de finale European Champions Cup

Foto: Alfred Cop

ECC Dag 4: Parma en HCAW plaatsen zich voor de finale European Champions Cup

De vierde dag van de European Champions Cup stond in het teken van de halve finales. Na de relagation games die in de middag plaatsvonden, begonnen in de avond de halve finales. In Amsterdam namen Bonn Capitals en Parma Baseball Club het tegen elkaar op in Amsterdam. In Bussum vond de kraker tussen Pirates en HCAW plaats.

Ostrava Arrows – Paderborn Untouchables

In de relegation game tussen de Arrows en de Untouchables, namen de Tsjechen in de eerste inning al een fikse voorsprong. Honkslagen van Jakub Kubica en Rory Graf-Brennen zorgden voor een goed begin. Een stootslag van Jakub Malik werd niet goed verwerkt, maar op thuis kon Kubica wel worden uitgetikt. Na een honkslag van Matyas Kozel stonden de honken weer vol. Hierna volgde Jakub Grepl met een honkslag richting het rechtsveld, deze werd niet goed verwerkt waardoor er drie punten konden scoren en Grepl op het derde honk belandde. Grepl scoorde de 4-0 via een sacrifice fly van Mario Gottschall.

In de vierde inning scoorde Paderborn voor het eerst. Ladislaus Landwehr sloeg het eerste Duitse punt binnen met een honkslag. Later kon Christiaan Beyers (single) scoren op een sacrifice fly van Bjarne Reinhardt.

De Tsjechen kwamen in dezelfde inning meteen met een antwoord. Door honkslagen van Mario Gottschall en Daniel Cerny stonden er honklopers op het eerste en derde honk. Jakub Kubica sloeg een moeilijke bal richting de korte stop, deze werd wel verwerkt, maar de aangooi was niet goed. Hierdoor konden de Arrows hun voorsprong met twee runs vergroten.

Christiaan Beyers zorgde in de achtste inning voor een hoop spanning en een tot dan toe vrij eenzijdige wedstrijd. Met een gigantische 3-run homerun richting het linksveld bracht hij Darrian Richards (single) en Luca Rammelmann (single) over de thuisplaat. Ineens stond het 6-5.

De Tsjechen scoorden in de achtste inning nog eenmaal en hielden het op defensief gebied goed dicht. De Arrows wonnen met 7-5 en spelen morgen om plek vijf en zes tegen hun landgenoten van Draci Brno.

Box score

Draci Brno – Rouen Huskies

In Amsterdam werd er om 15:00 uur gespeeld tussen Draci Brno en de Rouen Huskies. De Tsjechen kwamen vroeg op voorsprong en gaven deze niet meer weg.

In de eerste inning waren het honkslagen van Filip Mostek, Arnost Dubovy en Jakub Hajtmar waarop tweemaal gescoord kon worden. Een inning later waren de draken uit Brno clutch met twee uit. Honkslagen van Tomas Chasim en Filip Mostek en vier wijd voor Jakub Winkler werden opgevolgd door een tweehonkslag van Arnost Dubovy. Na deze klap stond het 5-0 in het voordeel van de Tsjechen.

De Huskies scoorden voor het eerst in de vierde inning, maar dit was de enige aanval die de Franse ploeg kon creëren. Brno wist ook nog één keer te scoren waardoor de einduitslag in Amsterdam 6-1 werd. Bij Brno gooide Jhenderson Hurtado (4 IP, 3 H, 1 R, 0 ER, 3 BB, 5 SO) en David Mergans (W, 5 IP, 1 H, 0 R, 2 BB, 4 SO) samen een erg solide wedstrijd.

Morgen zullen de Huskies het na dit verlies moeten opnemen tegen de Paderborn Untouchables om degradatie naar de Federation Cup te voorkomen.

Box score

Parma Baseball Club – Bonn Capitals

De halve finale in Amsterdam vond plaats tussen Parma en Bonn Capitals. De Italianen namen in de eerste inning al een ruime voorsprong en deze werd gedurende zeven innings enorm vergroot. De pitchers van de Capitals konden geen grip krijgen op de slagmensen van Parma. Zes pitchers werden er gebruikt in deze wedstrijd die zeven innings duurde.

Bonn kwam alleen tot scoren in de tweede en derde inning. In de derde inning kwam dat dankzij homeruns van Terrell Joyce en Anthony Rodriguez Klinzing. Dit waren de enige hoogtepunten voor de Capitals in deze halve finale. Parma kwam namelijk tot veertien honksalgen en wist dertien keer te scoren. Lead-off hitter Stefano Desimoni ging vier-uit-vijf en kwam drie keer tot score. Cesare Astorri ging drie-uit-vier met twee runs en twee RBIs. Ook Manuel Joseph Timo sloeg drie honkslagen, één daarvan was een homerun in de zesde inning.

Parma Baseball Club won met 13-3 via de mercy rule in de zevende inning. Hiermee plaatsen de Italianen, die de voorgaande twee edities van de European Champions Cup wonnen, wederom voor de finale die op zaterdag om 18:00 uur zal beginnen. Bonn Capitals speelt om 14:00 uur voor de bronzen medaille.

Box score

HCAW – Amsterdam Pirates

In de Rob Hoffman Vallei vond de andere halve finale plaats. Hierin streden HCAW en Amsterdam Pirates om de andere plek in de finale. Amsterdam kwam goed uit de startblokken. In de eerste inning sloeg Denzel Richardson een homerun, waardoor het 0-1 werd. Een inning later werd er wederom een homerun geslagen door de Pirates. Dit keer was het Luca Pastor, hij sloeg een 2-run homerun, waardoor Pirates voorkwam met 0-3.

Na een honkslag van Jair van Borkulo en een tweehonkslag van Max Draijer, scoorde HCAW voor het eerst in de tweede helft van de tweede inning. In de vijfde inning werd er weer gescoord door de Bussumers, waardoor het nu 2-3 stond. Drie innings later werd de score gelijkgetrokken in de Bussum. Delano Selassa sloeg Max Draijer (fielder’s choice) binnen met een honkslag richting het midveld.

Bij HCAW had Lars Huijer na twee innings de bal overgenomen van Dennis Burgersdijk. Huijer kreeg in acht innings vanuit de bullpen slechts één honkslag tegen. Hiermee hield hij de slagploeg van Amsterdam in bedwang, terwijl zijn slagploeg langzamerhand terugkwam in de wedstrijd.

Na negen innings was de stand nog steeds gelijk, waardoor extra innings nodig waren. Het lukte Pirates niet om te scoren in de tiende inning, ondanks dat er een honkloper op het tweede honk begon. HCAW lukte dat wel. Bob van der Meer begon op het tweede honk. Hij werd via een sacrifice bunt naar het volgende honk gebracht. Hierna kregen Delano Selassa en Jeandro Tromp opzettelijk vier wijd. Hierdoor was de gedwongen loop weer actief met één uit in de inning. Hierna werd Kevin Dirksen door de eerste pitch die hij zag geraakt. Bob van der Meer kon scoren, waardoor HCAW zich via een walk-off plaatste voor de finale van de European Champions Cup. Dankzij deze 4-3 overwinning speelt de ploeg van coach Danny Rombley morgen tegen Parma  in de finale.

Box score

Morgen begint de dag vroeg. Om 10:30 uur spelen SKSB Arrows Ostrava en Draci Brno voor plek vijf en zes in Amsterdam. In Bussum begint op hetzelfde moment de wedstrijd tussen Untouchables Paderborn en Rouen Huskies. De winnaar van deze wedstrijd behoud zijn ticket in de European Champions Cup, de verliezer zal volgend jaar degraderen richting de Federation Cup. De wedstrijd voor de bronzen medaille vindt om 14:00 uur plaats in Amsterdam tussen de Pirates en Bonn Capitals. Hierna spelen om 18:00 uur in Bussum, HCAW en Parma tegen elkaar in de finale voor de Europese clubtitel.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2023