ECC 2023

HCAW wint voor eigen publiek European Champions Cup

HCAW wint voor eigen publiek European Champions Cup

In de Bussumse Rob Hoffmann Vallei heeft HCAW op zaterdag in de finale van de European Champions Cup overtuigend van het Italiaanse 1949 Parma Baseball Club gewonnen. Het is de eerste keer in de clubgeschiedenis dat HCAW het meest vooraanstaande Europese clubtoernooi wint.

Lang zag het er niet naar uit dat de ploeg van coach Danny Rombley de finale zou winnen. Parma kwam vroeg in de wedstrijd op het werpen van starter Kaj Timmermans op een 2-0 voorsprong. HCAW kwam dichterbij in de vierde inning toen outfielder Victor Draijer de bal in het linksveld over het hek sloeg, maar de Italianen liepen een slagbeurt later alweer uit naar 4-1.

In de zesde inning draaiden de Bussummers de wedstrijd volledig om. De starter van Parma werd na vijf sterke innings vervangen en dat was voor HCAW het startsein voor een grote comeback. Mede dankzij homeruns van Shurman Marlin en Max Draijer werden er liefst zeven runs gescoord. Een inning later volgden nog eens drie runs dankzij honkslagen van Quintin de Cuba en Delano Selassa en daarmee was het verzet van de winnaar van de laatste twee edities van dit toernooi gebroken.

HCAW won uiteindelijk met 11-4 en pakte daarmee zijn tweede Europa Cup uit de clubgeschiedenis. In 2000 werd de toenmalige Europa Cup 2 gewonnen. De regerend landskampioen HCAW is de eerste Nederlandse winnaar van de European Champions Cup sinds Curaçao Neptunus in 2018. Pirates, de co-host van dit toernooi, pakte het brons dankzij een 12-6 overwinning op Bonn Capitals op zaterdagmiddag.

Victor Draijer werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi, terwijl de prijs voor de Beste Pitcher naar Lars Huijer ging.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2023