HB Hoofdklasse

Twins en UVV doen goede zaken in eerste ronde vervolgcompetitie

Foto: Jan Kruijdenberg

Twins en UVV doen goede zaken in eerste ronde vervolgcompetitie

In de week die in het teken stond van het Europees clubkampioenschap van HCAW, werd er in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse ook alweer gespeeld in de vervolgcompetitie van de onderste vijf. Twins en UVV wonnen allebei hun serie en gingen de vervolgcompetitie goed van start.

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Op zaterdag ging Twins hard van start. Na de eerste inning stond de thuisploeg voor met 7-0. Ruben Marnix begon met een honkslag, Yurdion Martie volgde met nog een honkslag. Hierna liepen de honken vol door vier wijd voor Luuk Bun. Op een doorgeschoten bal scoorde de 1-0, Luuk Visser volgde met een honkslag waarop ook gescoord werd. De honkslagen bleven maar komen voor Twins. Railison Bentura en Axel Poesmans sloegen er ook nog allebei een. In de vijfde inning werden er nog drie punten toegevoegd aan de Oosterhoutse voorsprong. Axel Poesmans en Jerzy van Gool sloegen allebei tweehonkslagen en hielpen hun team richting een 10-0 voorsprong.

Quick kwam in de zesde inning voor het tot scoren. Na twee snelle nullen sloegen Jordy Burger en Amar van Zwieten honkslagen. Pascal Zegwaard kwam op het honk door een aangooi fout van de korte stop, door deze fout kon er ook tweemaal gescoord worden. Twins scoorde in de tweede helft van de inning zelf ook tweemaal, waardoor de mercy rule weer actief was. De ploeg uit Oosterhout won met 12-2, want Lucas den Duijn gooide in de laatste inning, als vervanger van Takuya Fukuda, de wedstrijd uit.

Een dag later was het weer raak voor de slagploeg van Twins. In de eerste inning stond Quick nog voor met 3-1. Een triple van Amar van Zwieten en een double van Irving Redan hielpen de ploeg uit Amersfoort richting deze voorsprong. Hierna ging het mis voor Quick. Twins liep enorm uit en kwam in de achtste inning acht keer tot scoren. Hiermee werd het 4-19 in Amersfoort. Het vierde punt van Quick kwam via een homerun van Amar van Zwieten in de zevende inning.

Bij Twins blonken Marnix Ruben en Yurdion Martie uit, beiden met vier honkslagen. Ruben kwam ook vier keer tot scoren, Martie verzamelde drie RBIs. Na acht innings werd de wedstrijd wegens de mercy rule beëindigd, de eindstand was 4-19.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – Hoofddorp Pioniers

Waar het op donderdag erg spannend was en Pioniers met 1-0 won, zagen we op zaterdag een compleet andere wedstrijd. UVV nam vroeg een voorsprong en deze werd gedurende zeven innings alleen maar groter. In de zesde inning ging het helemaal mis op de heuvel voor Pioniers. Acht keer vier wijd, drie honkslagen en een geraakt werper zorgde voor tien runs in deze inning. Hiermee kwam de score op 17-1. Eerder in de wedstrijd, namelijk in de vierde inning, sloeg Quin Cotton een 2-run homerun voor de ploeg van coach Frank Koene.

Op de heuvel bij UVV gooide veteraan Jurjen van Zijl de hele wedstrijd. In zeven innings incasseerde hij drie honkslagen en één (onverdiend) punt. Ook gooide hij negen strikeouts.

Een dag later werd in Hoofddorp door beide teams enorm veel gescoord. In totaal werd er 31 keer gescoord, dit was ook het aantal honkslagen dat er werd genoteerd. Bij UVV hadden Malcolm Marlin en J’mar Calliste de meeste honkenslagen, zij sloegen er allebei vier. Calliste verzamelde ook vijf binnengeslagen punten. Aan Hoofddorpse zijde had Terrance Heemskerk, met drie, de meeste hits.

Uiteindelijk won UVV dit slugfest met 13-18. Hiermee deed de ploeg uit Utrecht goede zaken en won de serie.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

In de vervolgcompetities wordt de helft van de punten uit het eerste deel van het seizoen meegenomen. Volgende week begint ook de bovenste vier weer met het vervolg van het Lucky Day Hoofdklasse seizoen.

De stand in de vervolgcompetitie onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse