HB Hoofdklasse

Hoe ziet de rest van het seizoen er in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse uit?

Foto: Jan Kruijdenberg

Hoe ziet de rest van het seizoen er in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse uit?

Het reguliere seizoen zit erop en de negen deelnemers aan de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse gaan verder in de Vervolgcompetities. De competitie voor de onderste vijf teams is afgelopen weekend al begonnen en op donderdag starten ook de bovenste vier teams. Hoe ziet de rest van het seizoen er precies uit en wie maken er nog kans op de play-offs? We leggen het hieronder nog even uit.

Om te zorgen voor zoveel mogelijke leuke, spannende en relevante wedstrijden is er vorig jaar gekozen voor een vroegere opsplitsing van de competitie. Hierdoor spelen teams meer wedstrijden tegen teams van vergelijkbaar kaliber en worden meer spannende wedstrijden verwacht. Om te zorgen dat ook teams bij de onderste vijf nog iets hebben om voor te strijden is de Wild Card Ronde in het leven geroepen.

De twee hoogst geklasseerde teams in de Vervolgcompetitie voor de Onderste 5 nemen het daarin in een best-of-three serie op tegen de nummers drie en vier uit de Vervolgcompetitie voor de Bovenste 4. De winnaars van deze serie plaatsen zich voor de play-offs en zo maken ook die teams nog kans op de landstitel.

Vorig seizoen was DSS/Kinheim in die Wild Card Ronde bijvoorbeeld nog dichtbij een stunt tegen de uiteindelijke landskampioen HCAW.

Wat de teams nu precies te wachten staat legt commentator Jason Houtkamp in onderstaande video uit:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse