Softbal

Koninkrijksteam speelt in voorbereiding op WK Kwalificatie tegen Taiwan

Foto: Louie Jay Sienders

Koninkrijksteam speelt in voorbereiding op WK Kwalificatie tegen Taiwan

In aanloop naar de WK Kwalificatie van komende maand speelt Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch vanaf 21 juni een serie van 5 oefeninterlands tegen Taiwan. De Taiwanezen zijn al vroeg naar Europa afgereisd, omdat ook zij in voorbereiding zijn op de WK Kwalificatie. Zij zijn ingedeeld in Poule A, die van 11 tot en met 15 juli wordt gespeeld in Ierland.

Om de softbalsport door het hele land te promoten, worden de wedstrijden gespeeld op verschillende locaties in het hele land. Op woensdag 21 juni is de eerst wedstrijd om 16.00 uur in Enschede op het veld van Tex Town Tigers, waar de schoolgaande jeugd uit de regio de kans krijgt om de wedstrijd te bekijken.

Een dag later is de softbalhoofdstad van Nederland, Haarlem, het toneel voor de tweede wedstrijd uit de serie van vijf. Op het veld van Olympia Haarlem wordt dan om 19.00 uur gespeeld. Op vrijdag 23 juni wordt om 16.00 uur gespeeld in Moergestel.

Omdat er in het weekend gewoon gespeeld wordt in de Softbal Hoofdklasse, worden de twee laatste wedstrijden op maandag 26 juni (19.00 uur in Rijswijk) en dinsdag 27 juni (16.00 uur in Houten) gespeeld.

Na afloop van deze serie vertrekt het Koninkrijksteam naar Tsjechië om deel te nemen aan de Prague Softball Week, voordat het team uiteindelijk afreist naar Valencia. In deze Spaanse stad wordt tussen 18 en 22 juli Poule B van het WK Kwalificatie Toernooi gespeeld, waarin Oranje het opneemt tegen Spanje, Zuid-Afrika, China, Puerto Rico en Cuba. De nummers één en twee uit deze poule plaatsen zich voor het WK, dat volgende jaar in Italië gespeeld wordt.

Na een succesvolle reeks oefeninterlands tegen de Tsjechen, die alle vier gewonnen werden, staat er nu dus een serie voor de deur tegen Taiwan, de nummer drie van de wereld. Het Koninkrijksteam staat zelf op dit moment op de tiende plaats van de wereldranglijst vlak achter Australië, Tsjechië en Italië.

Je bent van harte welkom om de wedstrijden fysiek te komen bekijken op de verschillende velden. De eerste drie wedstrijden uit deze serie worden ook live uitgezonden door SDTV en zijn te zien op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal