HB Hoofdklasse

HCAW en Neptunus beginnen goed in top vier, ook Twins en DSS/Kinheim doen goede zaken

Foto: Robert Bos

HCAW en Neptunus beginnen goed in top vier, ook Twins en DSS/Kinheim doen goede zaken

Na de hectiek van de European Champions Cup, die door HCAW werd gewonnen, begon op donderdagavond de Lucky Day Hoofdklasse weer. HCAW begon goed tegen Pirates en Neptunus wist tegen RCH te winnen in de bovenste vier. In de vervolgcompetitie onderste vijf, werd er door Twins en DSS/Kinheim gewonnen.

Amsterdam Pirates – HCAW

In de rematch van de halve finale van de European Champions Cup, was het wederom de ploeg van coach Danny Rombley die aan het langste eind trok. Gio de Graauw (W, 7.1 IP, 0 R, 9 BB, 5 SO) en Sedley Karel (1.2 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 1 SO) combineerden voor een shutout. De slagploeg van HCAW kwam al vroeg op voorsprong. Viermaal vier wijd en een honkslag van Jeandro Tromp zorgden voor een vroege 0-2 voorsprong. Twee innings later werd er wederom twee keer gescoord door HCAW, Quintin de Cuba sloeg een belangrijke RBI double in deze inning. Uiteindelijk werden het vijfde en zesde punt gescoord in de zevende inning. Shurman Marlin kreeg vier wijd, Max Draijer sloeg hem binnen met een driehonkslag en Bob van der Meer sloeg in zijn beurt een RBI double. Hiermee werd de einduitslag bepaald op 0-6.

Box score

Curaçao Neptunus – RCH-Pinguïns

In Rotterdam kwamen de bezoekers uit Heemstede als eerst op voorsprong. Aldrich Guzman die de inning begon met een lead-off walk, kon later in de inning de 0-1 scoren op een doorgeschoten bal. Hierna bleef het stil op offensief gebied voor de bezoekers. In de vierde inning ging het bij RCH mis op de heuvel. De inning begon met een honkslagen van Christian Diaz, John Polonius (RBI double) en Sheadion Jamanika. Hierna kreeg Arthur Bonevacia vier wijd. Op een sacrifice fly van Rayshelon Carolina en een single van Stijn van der Meer kwamen de tweede en derde Rotterdamse runs binnen. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor Neptunus met 3-1 wist te winnen.

Box score

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers

Tussen Twins en Pioniers was het niet lang spannend. Na drie innings stond de thuisploeg voor met 9-0, twee innings later was het ineens 17-0. Pioniers wist in de zesde inning nog één run te scoren, maar kon een mercy rule nederlaag niet voorkomen. Twins sloeg zestien honkslagen, Jerzy van Gool had er met drie het meeste. Yurdion Martie, Luuk Bun, Railison Bentura, Axel poesmans, Luuk Visser en Gijs van Zalingen sloegen er allemaal twee. Martie had met vier, de meeste binnengeslagen punten in deze ruime overwinning van Twins. Op de heuvel gebruikte de ploeg uit Oosterhout Filip Capka (W, 5 IP, 2 H, 0 R, 0 ER, 1 BB, 8 SO), Jan van den Hurk (1 IP, 2 H, 1 R, 1 ER, 0 BB, 2 SO) en Jairo Samboe (1 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 2 SO).

Box score

UVV – DSS/Kinheim

Ook in Utrecht werd er met grote cijfers gewonnen, het duurde overigens lang voordat de ploeg uit Haarlem doorbrak. Het eerste punt werd in de tweede inning gescoord door Jesse Velders (single), hij kwam binnen op een wilde worp. In de vierde en vijfde inning werd de Haarlemse voorsprong vergroot naar 0-3, dankzij RBIs van Jesse van den Berg en Urving Kemp. Jesse Velders (double), Cris Herkemij (triple), Matis Crouwel en Jesse van den Berg begonnen de achtste inning goed met vier honkslagen op rij, waardoor de Haarlemmers uiteindelijk uitliepen naar een 9-0 overwinning.

Martijn Schoonderwoerd (W, 6 IP, 3 H, 0 R, 3 BB, 7 SO), Milan van der Breggen (1 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 1 SO), Mathijs Oosterbeek (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 0 SO) en Robyn Clara (1 IP, 1 H, 0 R, 0 BB, 1 SO) combineerden voor de shutout op donderdagavond.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse