HB Hoofdklasse

Drie sweeps in Lucky Day Hoofdklasse, HCAW en Pirates delen de punten

Foto: Robert Bos

Drie sweeps in Lucky Day Hoofdklasse, HCAW en Pirates delen de punten

In het warme weer dat dit weekend in heel Nederland te voelen was, werd er weer volop gespeeld in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. Curaçao Neptunus, DSS/Kinheim en Twins wisten allemaal een sweep te behalen. HCAW won de serie van Pirates, een sweep werd op zondag door Pirates voorkomen.

HCAW – Amsterdam Pirates

In een spannende wedstrijd op zaterdag, nam HCAW in eigen huis een vroege 2-0 voorsprong. Een 2-out rally werd begonnen door een single van Julian Goins. Brendly Martina en Delano Selassa volgden ook met honkslagen. Op de klap van Selassa kon tweemaal gescoord worden. Tegen het einde van de wedstrijd, namelijk in de achtste inning, werd het 3-0. Jair van Borkulo (vier wijd) kon scoren op een tweehonkslag van Max Draijer.

Pirates scoorde in de negende inning voor het eerst, Tommy van de Sanden sloeg Alex Madera over de thuisplaat. Denzel Richardson probeerde ook nog te scoren, maar werd uitgetikt. Hierdoor werd het 3-1 in Bussum. De win ging naar Kaj Timmermans (8 IP, 3 H, 0 R, 2 BB, 4 SO) en Nick Keur verdiende de save (1 IP, 3 H, 1 R, 1 ER, 0 BB, 0 SO).

Op zondag kwam de ploeg uit Bussum opnieuw als eerst op voorsprong. In de tweede inning begon Jeandro Tromp met een tweehonkslag, hij kon later scoren op een sacrifice fly van Jair van Borkulo. Voor HCAW ging het in de zesde inning mis, er werd niet meer gescoord door de Bussumers en Pirates wist vier keer te scoren. Honkslagen kwamen van Denzel Richardson, Kenny Berkenbosch, Jules Cremer (RBI), Luca Pastor (2-RBI double) en Jason Jakobus (RBI). Hierdoor nam de thuisploeg een 4-1 voorsprong. Een inning later werd het nog 5-1, wat uiteindelijk ook de einduitslag was. De pitchers voor Pirates waren Jelle van der Lelie, Naut Kragt (W), Scott Prins en Yassir Lachkar.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

Het was een vrij makkelijke overwinning voor Neptunus op zaterdag. De Rotterdammers sloegen 19 honkslagen, RCH slechts één. Met een 0-2, voorsprong zorgde Rogear Bernadina via een homerun voor de 0-3 in de derde inning. Christian Diaz had ook een grote impact op de overwinning van Neptunus. Hij ging vier-uit-vijf met drie RBIs. Uiteindelijk was het na zeven innings 0-11 in Heemstede en werd met deze stand de wedstrijd beëindigd. Shairon Martis, Jayden Gonesh en Ryan Huntington werkten samen richting een shutout.

Het was op zondag weer een stuk spannender tussen Neptunus en RCH. Opvallend was de rentree van Orlando Yntema. De international kwam op 5 juni 2021 voor het laatst in actie en kampte sindsdien met blessureleed. Hij gooide de eerste inning van de wedstrijd tegen de Pinguïns, hierna nam Kevin Kelly het pitchen over. Hij moest in de zesde inning één run toestaan, dit was de enige run van Heemsteedse zijde. Neptunus kwam drie keer tot scoren. RBIs kwamen van Christian Diaz, John Polonius en Keegan Pieternella. De einduitslag in het Familiestadion was 3-1, waarmee Neptunus de sweep completeerde.

Orlando Yntema maakte op vaderdag zijn rentree in het Familiestadion, Zijn familie was aanwezig en eerde de vader van Orlando met de Friese vlag. (Foto: Jane Verhoeven)

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – UVV

De wedstrijd die op zaterdag in het Pim Mulier Stadion plaatsvond leek lang een echt pitchersduel te zijn. In de tweede inning kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, dankzij een RBI single van Thomas Bos. Dit bleef de stand tot de zevende inning, toen het mis ging op de heuvel bij UVV. Honkslagen kwamen van Thomas Bos, Nick Hofer en Urving Kemp (3-RBI double). Hiermee werd het 6-0 in Haarlem. De win ging naar Nick Boxelaar, zijn opvolgers waren Rick Timmermans en Robyn Clara.

Op zondag vond er een spannende wedstrijd plaats op de Sportpark de Paperclip in Utrecht. DSS/Kinheim kwam het eerst tot scoren, Jesse van den Berg kwam binnen op een sacrifice fly van Nick Hofer in de derde inning. Een slagbeurt later kwam Sem Kuijper na een tweehonkslag op bijzondere wijze tot scoren. UVV werper Nick Cardinal wilde een nieuwe bal, gooide de oude bal richting de dugout, er was geen nog geen time out geroepen, Sem Kuijper stal dus het derde honk. Toen de bal werd opgepakt door een bankspeler van UVV, werd er “dead ball” gecalled waardoor Kuijper tot scoren kwam. UVV kwam in de vijfde inning op gelijke hoogte door honkslagen van Quin Cotton (RBI), Tijmen Takke en J’mar Calliste (RBI). Een slagbeurt later kwamen beide teams tot scoren, hierna liep DSS/Kinheim uit tot 3-5. Bij de Haarlemmers begon Rick Rizvic op de heuvel, zijn opvolgers waren Milan van der Breggen (W), Dorian Lippens, Mathijs Oosterbeek en Robyn Clara (save). Met deze overwinning wist ook DSS/Haarlem een sweep te behalen.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

Twins was op zaterdag weer een maatje te groot voor Pioniers. Yurdion Martie bracht met een RBI single in de vijfde inning, zijn ploeg op een 0-2 voorsprong. Twee innings later waren het back-to-back doubles van Lucas Wols en Gijs van Zalingen die de slagbeurt begonnen. Later in de inning was het wederom Yurdion Martie met een RBI, dit keer via een sacrifice fly. Uiteindelijk werd het 0-5 in Hoofddorp. Takuya Fukuda was wederom erg sterk op de heuvel. Hij gooide acht innings, waarin hij vijf honkslagen tegen kreeg en zes strikeouts gooide. Jairo Samboe gooide de laatste inning.

In Hoofddorp, kwam Twins al vroeg ruim op voorsprong. Na drie innings had de ploeg uit Oosterhout al negen keer gescoord, dankzij een hoop vrije lopen en honkslagen van Yurdion Martie, Luuk Bun en Axel Poesmans (double).

Uiteindelijk scoorde Pioniers vier keer in de wedstrijd, dankzij drie RBIs van Michael Dumitrescu, Twins lukte het elfmaal om over de thuisplaat te komen. Met deze ruime overwinning sweepte ook de ploeg uit Oosterhout de serie.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse