HB Hoofdklasse

Orlando Yntema wil graag mee naar het Europees kampioenschap

Foto: Robert Bos

Orlando Yntema wil graag mee naar het Europees kampioenschap

Het heeft even wat tijd gekost, maar hij is op de terugweg: Orlando Yntema, toppitcher van Team Kingdom of the Netherlands en Curaçao Neptunus. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 5 juni 2021. Hij werd toen na 3 1/3 inning tegen Amsterdam Pirates vervangen door schouderproblemen.

Nu – na ruim twee jaar – is hij terug. Dit weekend heeft hij in de derde wedstrijd van Curaçao Neptunus tegen RCH zijn eerste inning in wedstrijdverband gegooid. Het enige dat nog ontbreekt, is routine. Maar dat is een kwestie van tijd.

Een nieuwe schouder

In een interview na zijn debuutwedstrijd (met een journalist van het AD) kwam er ook een verklaring voor zijn lange afwezigheid.

Omdat het eerder niet lukte om tot goede oplossingen te komen, heeft hij een compleet nieuw schoudergewricht gekregen. Een zware ingreep die veel herstelactiviteit vereist. Yntema is intussen 37 jaar. Op die leeftijd kost optimaal herstel gewoon meer tijd.

Wel gaf hij in hetzelfde interview aan graag nog enkele jaren op topniveau door te gaan en graag mee te willen naar het Europees Kampioenschap, dat september van dit jaar in Tsjechië wordt verspeeld. Het Koninkrijksteam verdedigt daar haar Europese titel.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse