Softbal

Taiwan in thriller na tien innings te sterk voor Koninkrijksteam

Foto: Line Drive Captures

Taiwan in thriller na tien innings te sterk voor Koninkrijksteam

In Haarlem stonden vanavond Team Kingdom of the Netherlands en Taiwan voor de tweede keer tegenover elkaar. Het werd een zeer spannende wedstrijd, waarin een lange verlenging nodig was om een winnaar te bepalen. Met een walk-off double in de 10e (!) inning liepen de Taiwanezen uiteindelijk als winnaar het veld af.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Maxime van Dalen naar voren geroepen door Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes. Van Dalen speelde op woensdag haar 100ste interland en werd daarvoor in Haarlem gehuldigd. Zij ontving, net als Britt Vonk een dag eerder, het bondsonderscheidingsteken. Direct daarna werd Rebecca Soumeru gehuldigd na een fenomenale carrière. Haar rugnummer, nummer 31, werd voor altijd uit de roulatie genomen.

Margot van Eijl was de starting pitcher voor Team Kingdom of the Netherlands en werd in de eerste inning door de Taiwaneze derde honkvrouw Lin Chih Ying begroet met een RBI single. Zij wist de schade echter te beperken tot één run in twee innings. In de derde inning werd zij vervangen door debutante Esmee Ames. Ames kende, mede dankzij een mooi dubbelspel van Clarijs en van Gurp een goed debuut met een clean inning.

Aanvallend hadden beide teams moeite met de goede pitching. Bij het Koninkrijksteam kwamen na Ames ook Marjolein Merkx en Jessie van Aalst in actie. Dinet Oosting sloeg een mooie tweehonkslag, maar werd niet binnen geslagen. Verder bleven de knuppels redelijk stil, totdat Britt Vonk in de zesde inning begon met een honkslag.

Maxime van Dalen ontvangt uit handen van Stefaan Eskes het bondsonderscheidingsteken van de KNBSB (Foto: Line Drive Captures)

Op een driehonkslag van Brenda Beers scoorde zij vervolgens de gelijkmaker. Beers snelde zo hard over de honken dat zij zelfs probeerde te scoren, maar in een rundown sneuvelde zij op weg naar de thuisplaat. Dat was zonde, want hierna volgden nog twee honkslagen, maar gescoord werd er niet meer. Omdat ook Taiwan niet meer scoorde, moest er een beslissing komen in de verlenging.

In de achtste inning was het opnieuw Beers die een punt binnen sloeg. Deze keer sloeg zij met een sacrifice fly ‘ghost runner’ Damishah Charles over de thuisplaat. Omdat de Taiwanezen ook één keer scoorden, kwam er een negende inning. Daarin liepen de honken vol voor het Koninkrijksteam dankzij bunt singles van Maxime van Dalen en Cindy van der Zanden. Na een infield fly (van Gurp) en een strikeout (Annemiek Jansen) leken de kansen bijna verkeken, maar Lizzie Clarijs kwam met twee uit door met een clutch two-run single.

Met nog altijd Jessie van Aalst op de plaat, kwam Taiwan in de gelijkmakende slagbeurt opnieuw terug. Even leek Brenda Beers daar met een geweldige aangooi op thuis nog een stokje voor te steken. De gelijkmaker sneuvelde daardoor op de thuisplaat voor de eerste nul, maar even later werd het toch nog gelijk. Het winnende punt kwam niet over de thuisplaat omdat Suka van Gurp de tweede nul maakte met een goeie aangooi op thuis na een lastige chopper.

De Taiwanezen trokken uiteindelijk aan het langste eind. In de tiende inning kwam Oranje niet tot scoren en een walk-off double over de duikende Beers in het midveld gaf Taiwan de uiteindelijke 5-4 overwinning. Er kwam een einde aan een spannende wedstrijd, waarin beide teams duidelijk aan elkaar gewaagd waren.

Op vrijdag wordt in Moergestel op het veld van ROEF! om 16.00 uur de derde wedstrijd uit de serie gespeeld. Ook deze wedstrijd wordt door SDTV uitgezonden en is te zien op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal