HB Hoofdklasse

Spannende wedstrijden in top vier tijdens twaalfde speelronde

Foto: Henk Vork

Spannende wedstrijden in top vier tijdens twaalfde speelronde

Tijdens de twaalfde speelronde van de Lucky Day Hoofdklasse Honkbal werden er in de vervolgcompetitie bovenste vier twee spannende wedstrijden gespeeld. Bij de onderste vijf wisten DSS/Kinheim en Quick vrij makkelijk te winnen.

RCH-Pinguïns – Amsterdam Pirates

De thuisploeg kwam in de tweede inning op een 3-0 voorsprong. Honkslagen van Denzel Brooks en Sebastiaan van der Horst werden opgevolgd door een opofferingsstootslag van Geoffrey Verhoef. Met het tweede en derde honk bezet kwam Raul Jacobs op het honk door veldfout, Brooks kwam tot scoren. Jeldwin Orman volgde met nog een honkslag waarop de 2-0 binnenkwam. Het derde punt kwam binnen toen Orman het tweede honk stal, Jacobs kon scoren vanaf het derde honk. Een inning later speelde Jacobs weer een belangrijke rol, hij sloeg met een honkslag Koen Werkman (single) binnenslaan.

In de vierde en vijfde inning kwamen de bezoekers uit Amsterdam op gelijke hoogte. RBIs kwamen van Kenny Berkenbosch, Denzel Richardson (2) en Oliver van der Wijst. In de tweede helft vijf, wist RCH wederom te scoren via stelen in een situatie met het eerste en derde honk bezet. Hiermee nam de thuisploeg een 5-4 voorsprong, dit bleef de stand in Heemstede.

Box score

Curaçao Neptunus – HCAW

Net als in Heemstede, was het ook in Rotterdam een close game. HCAW kwam in de eerste inning op 0-1, na een tweehonkslag van Kevin Dirksen en een honkslag van Quintin de Cuba. Drie innings later kwam Neptunus op gelijke hoogte. Stijn van der Meer (honkslag) on scoren op een single van Christian Diaz, hiermee werd het 1-1.

In de achtste inning werd er door allebei de ploegen weer gescoord. HCAW scoorde de 1-2 toen Jeandro Tromp na een RBI single van Shurman Marlin over de thuisplaat kwam. De Rotterdammers kwamen twee keer tot scoren. Op een aangooi fout kon Jayden Mohamed, die in de wedstrijd kwam als pinch-runner, de gelijkmaker score. Hierna kwam Dave Janssen tot scoren op een stootslag van Stijn van der Meer. Tom de Blok gooide zeven innings voor Neptunus, zijn opvolger was Kevin Bakker, hij verdiende de win. Aaron de Groot pakte de save in deze 3-2 overwinning.

Box score

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

In Haarlem kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Mede dankzij een RBI double van Urving Kemp was het na één inning al 2-0. In de vierde inning werd de voorsprong verdubbeld. DSS/Kinheim begon goed dankzij back-to-back doubles van Jesse Velders en Julian Toppen. Cris Herkemij sloeg later in de inning ook nog een honkslag waarop gescoord kon worden. Na vijf innings was het 5-0, Urving Kemp (single) kwam binnen op een driehonkslag van Sem Kuijper. Uiteindelijk kwam Twins nog tweemaal tot scoren, maar ook de Haarlemmers bleven scoren. Na zeven innings was het 12-2, waardoor de wedstrijd wegens de mercy-rule vroegtijdig werd beëindigd.

Box score

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Net als in Haarlem, was het in Hoofddorp ook een vrij eenzijdige wedstrijd. Pioniers wist wel acht honkslagen te slaan, maar kwam slechts één keer tot honkslagen op het werpen van Jack Wagner. De starter van Quick gooide zeven innings en verdiende de win. Zijn opvolgers waren Deef van Leersum en Jasper Popken, zij kregen geen honkslagen meer tegen. De aanval van de bezoekers uit Amersfoort werd aangevoerd door Luca Muller en Pascal Zegwaard. Muller sloeg in vijf beurten, drie honkslagen. Zegwaard kwam tot slechts één honkslag, maar dit was wel een belangrijke, namelijk een 3-RBI double in de zesde inning.

Mede dankzij deze clutch hit, kwam Quick tot zeven runs. Er werd dus met 1-7 gewonnen in Hoofddorp.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse